Amikor szándékosan akarsz ártani másoknak, nem azért, hogy neked vagy másnak jobb legyen, hanem csak azért, hogy nekik rosszabb.
Tehát nem gonoszság a nevelő célzatú atyai pofon, az állatkisérletek, a húsevés, sőt, gyakran még a gyilkosság sem.
2018. szept. 25. 11:24
2/35 anonim válasza:
Szerintem valódi gonoszság nem létezik. Még a leggonoszabb tett hátterében is az öncélú örömszerzés vagy valamilyen kompenzáció áll.
2018. szept. 25. 11:52
3/35 anonim válasza:
Nemrég volt a kérdés.
Az a gonoszság, ha úgy akarsz ártani másnak, hogy neked nem lesz hasznod belőle, vagy csak nagyon kevés.
2018. szept. 25. 11:53
4/35 anonim válasza:
Nincs igazatok! Minden olyan cselekedet gonoszság, amivel ártasz másnak! Miért, ha nálad van 12 millió forint, és én kirabollak, az nem gonoszság? Volt belőle hasznom, mégis gonoszság, lenne! Vagy az nem gonoszság, hogy a politikusok milliárdokat lopnak el a már meglévő milliárdjaik mellé? Iszonyat jól járnak, mégis gonoszság! Hogy lehet, hogy ezeket így el kell magyarázni nektek? Hát el alapból nem egyértelmű?
2018. szept. 25. 12:02
5/35 anonim válasza:
Az állatkísérletek pedig csak azért nem tűnnek gonoszságnak, mert szándékosan alacsonyabb rendű élőlényeken kísérleteznek vele! Ha kutyákon vagy tigriseken végeznék a kísérleteket, rögtön megsajnálnák őket az emberek, és mindjárt gonoszság lenne.
2018. szept. 25. 12:06
6/35 anonim válasza:
Ha szívből örülsz a másokkal esett rossz történéseknek, vagy magad okozol szándékosan ilyet.
2018. szept. 25. 12:23
7/35 anonim válasza:
"Az a gonoszság, ha úgy akarsz ártani másnak, hogy neked nem lesz hasznod belőle, vagy csak nagyon kevés."
Miért, ha valaki úgy akar ártani másnak, hogy haszna van belőle, az nem gonoszság? Nem tudom miért pontoztatok le...
2018. szept. 25. 14:10
8/35 anonim válasza:
Azért, mert nem az.
Az az önzés. A gonoszság céltalan és haszontalan.
2018. szept. 25. 16:32
9/35 anonim válasza:
Önzés??? Az, hogyha kirabollak és megöllek mert védekezel, nehogy ellopják a pénzed, az önzés? Szerinted akkor a rablók önzők? Nem gondolod, hogy ez rossz megnevezés rájuk? Akkor ha te nem rabolsz ki valakit a pénzéért, akkor te önzetlen vagy? Az önző az, aki nem szeret segíteni másoknak! Aki kirabol valakit, arra nem mondják azt, hogy önző! Félelmetes, hogy mégis engem pontoznak le, és nem téged!
2018. szept. 25. 16:44
10/35 anonim válasza:
Na, pontosítsunk egy kicsit.
1: ha te a másét kívánod, az önzés.
2: ha erőszakkal veszed el tőle, az durvaság, ill. erőszak.
Azért jó lenne, ha kicsit jobban kiismernéd magad az érzések között.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!