A számítógépes játékokat hogyan lehet használni a pedagógiában?
Én pl. az angoltudásom nagy részét a játékoknak köszönhetem.
Persze ehhez olyan játék kell, aminek van története. Attól, hogy a CS-ben ledarálja a terroristákat, nem fog fejlődni sokat a nyelvtudása. :)
"Távol kell tartani a gyereket ezektől a szemetektől. Még érett emberek sem tudják kontrolálni őket."
Ez nem kontroll kérdése volt, nem arról van szó, hogy nem tudta abbahagyni, hanem hogy eldöntötte, hogy csinál egy 24 órás közvetítést jótékonysági céllal, amibe amúgy egy egészséges ember nem hal bele, rengetegen csináltak már ilyet, sőt hosszabbat.
Igen, az angol fejlődihet.
Én kiskoromban (kb 7-12 éves koromig néha) játszottam egy Home Design nevű programmal.
Ez egy '96-os tervezőprogram, építészeknek.
Sok épületet készítettem rajta, és mivel magyar nyelv nem volt, az angol szavakat kellett megértenem :D
A Minecraft nagy kedvencem volt (meguntam), de az angol nyelvtudás minimális fejlesztésén kívül nem tudom, hogy mire taníthatna.
Esetleg jót tehet a kreativitásnak...
Remélem, hogy pl az erdei iskolát nem MC-vel akarják kiváltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!