Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha kitalálok 1 új nem számítóg...

Ha kitalálok 1 új nem számítógépes játékot vagy írok 1 könyvet és azt elküldöm egy ügynöknek vagy játékgyártó cégnek akkor mi garantálja hogy nem nyúlják le az ötletem?

Figyelt kérdés

2014. márc. 20. 21:38
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
(tudom hogy rossz kategóriában van sajnálom de utólag vettem észre hogy reflexből ezt választottam ki)
2014. márc. 20. 21:43
 2/14 anonim ***** válasza:
El kell baktatni a szabadalmi hivatalba, és le kell védetni.
2014. márc. 20. 21:49
 3/14 A kérdező kommentje:
1 könyv tartalmát is lelehet?
2014. márc. 20. 21:51
 4/14 A kérdező kommentje:

meg van

csak mikor 1. néztem csak 1 felületes rövid lista volt és azon hasonló se volt de 1 teljes listán meg találtam

köszi

2014. márc. 20. 22:08
 5/14 Tengor ***** válasza:
100%

A szabadalmi hivatalt kicsit erősnek érzem könyvek v. játékok esetén. (bár ugye a koppintást és a lapozást is le tudták védetni egyesek...)

Semmi nem garantálja, hogy nem nyúlják le az ötleted. Olyan feltételeket kell kialakítani, hogy a neked juttatott rész az ne legyen több, mint ha közel 0-ról (az ötlet ugye megvan) újra fejlesztessék az egészet.

Aztán meg ott van a szerzői jogrendszer is...

2014. márc. 20. 22:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Csak szólok, hogy ezerszámra születik mindkettő hetente.

Valami egészen különlegeset kell kitalálnod, ha azt szeretnéd, hogy a tiéd annyira sikeres legyen, hogy még hasznod is legyen belőle.

Mert a szavaidból azt veszem ki, hogy neked a siker kevés - nagy haszon is kellene.

Borítékolom, hogy ennyire nem vagy tehetséges.

2014. márc. 20. 22:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Borítékoljad az nem számít semmit. Tehetségem mértéke jelenleg még ismeretlen. Haszon mértékén még annyira nem gondolkodtam inkább csak nem akarom hogy lenyúlják az ötleteimet. Egyébként meg ha keveset is keresek akkor is sok kevésből sok lesz. :)
2014. márc. 20. 23:18
 8/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan tedd közzé az ötleted itt (röviden) - akkor legalább látjuk, hogy életképes-e.

Nem számítógépes játékból kevesebb születik, ott még talán van valami esélyed. Bár manapság... a számítógép a menő, és ott is csak az, ami csillog-villog, ugrál, bömböl és robban.

Hülye filozofálgatás meg nem kell, amit itt most elkövettél.

Ha jó az ötleted, és van tehetséged az önmenedzseléshez is, akkor sikeres lehetsz - ha meg nem, akkor nem.

Ne a lopástól félj, hanem a saját korlátaidtól.

A szabadalom nagyon drága, és országonként kell megoldanod (minden országban nagyon drága, ill. sok helyen nem is igazán létezik). Ha egy országot kihagysz, ott már nem lesz érvényes a szabadalmad.

2014. márc. 21. 00:16
 9/14 fGhw39-84th ***** válasza:
Ha tudod igazolni, hogy pl. a doc. file régebbi, mint a játék, akkor az a bíróságon bizonyítékként felhasználható. De az a helyzet, hogy ők se lesznek teljesen hülyék, és nem egy az egyben fogják felhasználni. Ilyenkor azt lesz nehéz bebizonyítani, hogy a hasonlóság elég nagymértékű.
2014. márc. 21. 00:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Bármit is csinálsz, a legelső legyen, még mielőtt könyvet vagy játékot írnál, hogy megtanulsz helyesen írni, mert jelenleg vérlázítóan rosszul írsz és fogalmazol, legalábbis itt a fórumon.
2014. márc. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!