Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miert van ez ha napkozben alszom?

Miert van ez ha napkozben alszom?

Figyelt kérdés

Alapvetően nekem elég ha napi 6-8 órát alszom. EstE 10-12 korul fekszem es 6-kor mar fent vagyok. Ahogy kinyitom a szemem, már friss vagyok es kipihent, valamint jókedvű.

Viszont ha neha megtehetem hogy aludjak egyet napkozben, mert faradtnak erzem magam vagy epp hetvegen ha tudom előre hogy sokaig fent leszek akkor alszok 2 vagy maximum 3 órát. A kérdés erre vonatkozik. Miert ebredek mindig nagyon rosszkedvuen az ilyen napkozbeni alvasok utan? KelL ilyenkor legalabb 2 ora, mire "felebredek" es ebben a 2 oraban ne szoljon hozzam senki, nem erdekel semmi. AztaN eltelik ez a kb 2 ora es semmi bajom, sőt...

2018. aug. 20. 15:03
 1/4 anonim válasza:
100%
Szerintem ez azért van, mert a legtöbb embernek a "belső órája" úgy van kialakítva, hogy este aludjon. És ha valaki máskor alszik, a szervezet nem tudja ezt hova tenni, idő kell neki, ezért ébredsz olyankor rosszkedvűen.
2018. aug. 20. 18:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2018. aug. 20. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondolom, a fele ember így van ezzel, a másik fele meg vidáman ébred napközbeni alvás után.

Limitált tapasztalataim szerint már kisgyereknél is van, aki mosolyogva ébred, van, aki még egy órát ébren kómás.

2018. aug. 21. 08:50
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nekem már régi megszokott rendszerem a napi délutáni egy-másfél óra szunya.

Én speciel akkor harapok torokra, ha elmarad.

Ha az alvásciklusod eltér a megszokottól, a pihenésed, ébredésed sem tökéletes.

Gondolhatod ez alapján, milyen hatással van az emberekre a több műszakos munka.

2018. aug. 21. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!