Egy szobahőmérőn a Celsius fok mellett mit jelent az F fok? Az mit mér?
Köszönöm, de mit mér? 31 Celsius fok van rajt, meg 91 F fok.
Elég régi hőmérő, eddig fel sem tűnt.
Vagy azt már keressem ki a Google-ban, ugye? :) Köszönöm tényleg a választ.
Hát inkább nem olvasom, mert odáig jutottam, hogy a víz forráspontja.
De akkor mit keres egy szobahőmérőn? Hát még jobban belekeveredtem. :)
Nem is jól néztem a hőmérőt, mert nem 91 van rajta, hanem 89.
Legalább látjátok, hogy nem fázom. :) Egyébként azt hittem, hogy páratartalmat mér, bevallom őszintén. Mindenesetre jó meleg van itt a lakásban, még a levegő sem jár.
"Igaz, hogy nem értem"
Mit? Hogy mi a Fahrenheit?
A Celsius nem az egyetlen hőmérséklet mérési mód a világon, csak az SI ezt fogadta el hivatalosnak.
A Fahrenheit meg a világnak legalább akkora részén terjedt el, hagyományosként megmaradt, hiába van SI mértékegység-rendszer.
Komplett USA fahrenheitben gondolkodik, csak például.
De nem kell ezen leragadni, mi megszoktuk a kilométert, métert, a világ másik fele meg mérföldben, yardban, lábban számol.
"főleg a képletet"
Az simán abból következik, hogy a két skálának más a lépésmérete meg a nullpontja is. Nem is muszáj érteni, hogyan jön ki (bár az sem nagy kaland, simán a Fahrenheit nem a víz fagyása és forrása közti részt osztja száz egységre, hanem a gdanski 1708-as tél leghidegebb hőmérséklete és az emberi testhőmérséklet közti részt (-17,8 és 37,8 C fok közti szakaszt, mert vagy xarul mért, vagy lázas volt :D).
A két skála eltérő null- és 100 fok pontja illetve eltérő skálalépéseinek átszámolása a képlet tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!