A basszuskulcsnál hol van a C?
Figyelt kérdés
régebben zongoráztam és most fel szeretném elevenítenia tudásom, de sajnos nem tudom, hogy basszuskulcsban hol kéne kezdenem...
azt tudom, hogy a violin kulcsnál a C-t az alsó vonal alá húzunk egy vonalat és oda írjuk. de hogy van ez basszusnál?
2010. jún. 17. 10:50
2/3 anonim válasza:
A basszuskulcs az "fordított" a violinhoz képest. (Mivel úgy mennek át egymásba). Ami a violinkulcsban az alsó pótvonal (C), az a basszuskulcsban a felső pótvonal.
Amúgy a violinkulcs a G hang helyét jelöli ki, onnan indul a kulcs "írása" (a második vonal), addig a basszuskulcs két pontja az F hangot definiálja. Tehát a basszuskulcsban a C a második vonalközben (és a felső első pótvonalon) van.
3/3 anonim válasza:
És az alsó második pótvonalon. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!