Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy tudom megjósolni az...

Hogy tudom megjósolni az eseményeket?

Figyelt kérdés
Úgy értve hogy megfigyelem a dolgok jelenlegi állását, meg az emberek viselkedését, elszólásait és ebből hogy tudom kikövetkeztetni azt hogy legvalószínűbben hogyan fognak történni az események? Egyik ismerősöm ebben nagyon jó de azt mondta hogy ő ezt nem is tudja hogy hogyan csinálja csak ösztönösen jön neki. Sokszor félelmetes hogy mennyire pontosan kitalálja mi fog történni. Arra gondoltam hogy úgy lehetne gyakorolni hogy elkezdek nézni egy filmet amit még nem láttam és az alapján megpróbálom kikövetkeztetni mi fog történin. Várok tippeket hogy szerintetek még mi lenne jó mód a gyakorlásra és hogy te hogy állsz ezzel a dologgal.

tegnap 18:49
 1/5 anonim válasza:
77%

Az úgynevezett "jóslás" amire te gondolsz az kétféle lehet szerintem.

Vagy statisztikai módszerekkel ki lehet következtetni, hogy éppen mi fog történni, a meglévő minták alapján, ezt akkor érdemes ha rengeteg adat áll rendelkezésünkre, vagy pedig vak szerencse alapján tippel az ember, persze ezt is lehet valószínűségi módszerekkel vizsgálni. Na már most ez feladat függő, hogy éppen mit akar az ember betanulni / megfigyelni, szóval ha pl. mint amit írtál, hogy emberek viselkedését akarod mondjuk kitanulni akkor az azt jelenti, hogy rengetegszer kell interakcióba lépned velük vagy közvetve vagy közvetlenül, hogy ki tudd ismerni az adott személyt. Ezek a módszerek nem 100%-ban képesek megmondani, hogy mi fog történni, de az esetek többségében bejöhetnek.

tegnap 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Én a csajozásban fedeztem fel egy érdekességet, amit jelenleg is kutatok. Azt gondolom, hogy a hasonlóan kinéző, nők hasonlóak belsőre is, ezáltal pedig hasonlóan viselkednek. Vagyis az egyik nőből meg lehet jósolni a másik nő viselkedését valamennyire.

Az eddigi megfigyeléseim arra billentik a mérleget, hogy bizony benne van a pakliban, hogy igazam van. Ténynek azonban még nem nevezném, további megfigyelések, kutatásokra van szükségem.

Kár, hogy nem vihetem ezt a tudományos közösség elé, mert azok nem foglalkoznának vele.

tegnap 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként azt gondolom, hogy a jövő megjósolásához - a logikus gondolkodás, higgadtság, ébreség mellett - rengeteg mintákra van szükség, mivel az életet egy körforgásnak tekintem, amiben ugyanazok a minták ismétlődnek.

#2 voltam

tegnap 20:28
 4/5 anonim ***** válasza:
A leginkább úgy ha magad idézed elő a kiváltó okokat ami miatt a bekövetkezendő esemény valószínűsége megnő.
tegnap 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is szoktam "jósolni". Sajnos nagyon gyakran "bejön". Ha kicsit "megkapargatom", akkor kiderül, hogy igazából az ismert adatok, trendek alapján logikus jövőképet látok, csak az agy "lusta" arra, hogy a teljes folyamatot "bemutassa".

Hú ez kicsit zavaros lett, de talán érthető.

ma 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!