Hogy tudom megjósolni az eseményeket?
Az úgynevezett "jóslás" amire te gondolsz az kétféle lehet szerintem.
Vagy statisztikai módszerekkel ki lehet következtetni, hogy éppen mi fog történni, a meglévő minták alapján, ezt akkor érdemes ha rengeteg adat áll rendelkezésünkre, vagy pedig vak szerencse alapján tippel az ember, persze ezt is lehet valószínűségi módszerekkel vizsgálni. Na már most ez feladat függő, hogy éppen mit akar az ember betanulni / megfigyelni, szóval ha pl. mint amit írtál, hogy emberek viselkedését akarod mondjuk kitanulni akkor az azt jelenti, hogy rengetegszer kell interakcióba lépned velük vagy közvetve vagy közvetlenül, hogy ki tudd ismerni az adott személyt. Ezek a módszerek nem 100%-ban képesek megmondani, hogy mi fog történni, de az esetek többségében bejöhetnek.
Én a csajozásban fedeztem fel egy érdekességet, amit jelenleg is kutatok. Azt gondolom, hogy a hasonlóan kinéző, nők hasonlóak belsőre is, ezáltal pedig hasonlóan viselkednek. Vagyis az egyik nőből meg lehet jósolni a másik nő viselkedését valamennyire.
Az eddigi megfigyeléseim arra billentik a mérleget, hogy bizony benne van a pakliban, hogy igazam van. Ténynek azonban még nem nevezném, további megfigyelések, kutatásokra van szükségem.
Kár, hogy nem vihetem ezt a tudományos közösség elé, mert azok nem foglalkoznának vele.
Egyébként azt gondolom, hogy a jövő megjósolásához - a logikus gondolkodás, higgadtság, ébreség mellett - rengeteg mintákra van szükség, mivel az életet egy körforgásnak tekintem, amiben ugyanazok a minták ismétlődnek.
#2 voltam
Én is szoktam "jósolni". Sajnos nagyon gyakran "bejön". Ha kicsit "megkapargatom", akkor kiderül, hogy igazából az ismert adatok, trendek alapján logikus jövőképet látok, csak az agy "lusta" arra, hogy a teljes folyamatot "bemutassa".
Hú ez kicsit zavaros lett, de talán érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!