Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy ember fel tudja magát emelni?

ZsoltGrof kérdése:

Egy ember fel tudja magát emelni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mondjuk nagyon erős a keze, felemeli magát és repül...

2018. jún. 12. 21:08
1 2
 11/13 Wadmalac ***** válasza:

A szárnyas őshüllőt csak azért tettem hozzá, hogy ne hangozhasson el a vád, miszerint a 20 kilós határ "technikai segítség nélkül" értendő.

Az első hőlégballonok már repkedtek, mikor komoly tudósok matematikailag bizonyították, hogy levegőnél nehezebb tárgyak semmilyen módon nem tudnak repülni. Az elmélet kidolgozóit nem zavarta a madarak, mint cáfoló tárgyi bizonyítékok létezése, sajnos nem tudom az ezt kivédő magyarázatukat, gondolom valami misztikus életerő-teóriájuk volt rá.

Az mondjuk biztos, hogy az ember a modern ultrakönnyú anyagok és az ezekre épülő technológia nélkül képtelen lenne magát felemelni szárnyakkal, ehhez nem rendelkezik elegendő izomzattal.

Én továbbra is gyanítom, hogy a kérdező nem erre gondolt, hanem igenis a Münchhause-báró féle módszerre.

Ennek a lehetetlensége meg szerintem nem lett elég érthetően elmagyarázva.

A #2-ben ott rejlik a magva.

Ha fel akarom emelni magam, ahhoz valamire "támaszkodnom kell", valamihez képest kell erőt kifejtenem, önmagamra kifejtett bármilyen erő erre alkalmatlan.

Erőt fejtek ki a talajra, a légkörre, vagy kidobott tömeg gyorsítására, amihez képest "elrugaszkodom" (rakéta égésgázai pl.). Enélkül bizony maradok a seggemen.

2018. jún. 18. 07:42
 12/13 anonim ***** válasza:

"mikor komoly tudósok matematikailag bizonyították"

1: Levegőnél NEHEZEBB testre mondták. A hőlégballon könnyebb.

2: Ez így, ebben a formában egy városi legenda. Annyit mondtak, hogy az akkori anyagokkal ez nem megoldható. Mármint az, hogy embert is vigyen, mert sikló szerkezetekkel már nyilván kísérleteztek akkor is.

2018. jún. 18. 12:36
 13/13 Wadmalac ***** válasza:

"1: Levegőnél NEHEZEBB testre mondták. A hőlégballon könnyebb."

Én is pont ezt írta, hol a probléma? A lufikat nem vitatták.

"2: Ez így, ebben a formában egy városi legenda. Annyit mondtak, hogy az akkori anyagokkal ez nem megoldható. Mármint az, hogy embert is vigyen, mert sikló szerkezetekkel már nyilván kísérleteztek akkor is."

Khm, ez sajnos nem igaz. Utoljára az említésre érdemes tudományos hírességek közül Lord Kelvin brit fizikus jelentette ki, hogy levegőnél nehezebb szerkezetek SOHA nem fognak repülni, konkrétan csak húsz évvel a Wright tesók felszállása előtt, 6 évvel Lilienthal első sikeres siklórepülése előtt, vagyis olyan korban, amikor az emberi erővel hajtotthoz nem, de egyéb (motoros, sikló) repüléshez az anyagok már rendelkezésre álltak (konkrétan a robbanómotor még épp hogy nem).

Simon Newcomb ugyanígy a levegőnél nehezebb repülő eszközöket lehetetlennek, haszontalannak és nem praktikusnak nyilvánította.

Kelvinnek mondjuk nem ez volt az egyetlen nagy tévedése, a Röntgen-sugárzás felfedezésének hírére kijelentette, hogy tutira hoax.

:)

2018. jún. 18. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!