Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért számít drognak a cannabis?

Szmnt kérdése:

Miért számít drognak a cannabis?

Figyelt kérdés
Most gondolok itt a Fűre. Több országban legális, régen gyógyszerként használták, nem idegméreg, ellentétben az alkohollal, ami még is legaláis. NEm bizonyították még be, hogy rákot okozhat. Fele tanulmány azt állítja, hogy nem okoz semmit, másik fele, meg hogy káros. Mellesleg eufórikus hatást okoz ugyebár, mint pl. az alkohol? Akkor ez miért drgok? Mi benne ami drog?
2010. jún. 15. 22:41
1 2 3 4 5
 41/41 anonim válasza:

24. hozzászóló:

"Már elnézést, de kikérem magamnak, hogy agyatlan zombi lesz tőle az ember. 15 éve szívok rendszeresen, heti 1-2 cigit ill. annak megfelelő adagot vaporizerben. (régebben volt amikor többet)"

Egyrészt te azért nem naponta szívsz, másrészt meg van olyan, aki 80 éves korában is eltol napi egy doboz (normál) cigit, és semmi baja tőle, de a legtöbben pár év vagy évtized után már tapasztalják a káros hatásait. Vannak nagyon szívós szervezetű emberek, de ez a ritka. Nekem több ismerősöm is füvezik, és bár nem mondanám, hogy elhülyültek, de érdekes a gondolkodásuk. Mintha semmi nem érdekelné őket igazán, csak azért, hogy poénkodjanak rajta, meg úgy egyáltalán röhögnek mindenen össze-vissza. Nem voltak mindig ilyenek.

Azért én nem mondom, hogy rossz, ha alkalmilag él az ember valamilyen droggal, ha az nem veszélyes, és kordában tudja tartani az ember a függőséget, de nekem volt épp elég szar tapasztalatom ahhoz, hogy értékeljem az életet, és ne kockáztassak. De ezt nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie.

2015. jan. 29. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!