Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért számít drognak a cannabis?

Szmnt kérdése:

Miért számít drognak a cannabis?

Figyelt kérdés
Most gondolok itt a Fűre. Több országban legális, régen gyógyszerként használták, nem idegméreg, ellentétben az alkohollal, ami még is legaláis. NEm bizonyították még be, hogy rákot okozhat. Fele tanulmány azt állítja, hogy nem okoz semmit, másik fele, meg hogy káros. Mellesleg eufórikus hatást okoz ugyebár, mint pl. az alkohol? Akkor ez miért drgok? Mi benne ami drog?
2010. jún. 15. 22:41
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó előtti:

Én éltem több évig Hollandiába, hagy tudjam már jobban. Ott mindenki füvezhet nyíltan, utcákon.

Előbb te olvass utána, gyökérke.. :D

2010. jún. 17. 11:10
 32/41 A kérdező kommentje:
:)
2010. jún. 17. 11:33
 33/41 anonim ***** válasza:
47%

"Én éltem több évig Hollandiába, hagy tudjam már jobban. Ott mindenki füvezhet nyíltan, utcákon."

HollandiábaN sem legális, hanem a gyakorlatban nem üldözik. Kb. ahogy itt sem üldözik a gyakorlatban a cigarettacsikk eldobását, ami ettől függetlenül illegális. Jellemző, hogy a fű által tönkretett agyaddal még a hozzászólásomat sem értetted meg.

2010. jún. 17. 13:06
 34/41 anonim ***** válasza:
39%
Nem hiszem, hogy itt a fű volt a probléma...:)
2010. jún. 17. 13:18
 35/41 anonim ***** válasza:
6%

Jajj nagyon mellétaláltál butuskám! ;)

Életemben 1x füveztem.

2010. jún. 17. 13:22
 36/41 anonim ***** válasza:
53%

11:07:

1. Arrogáns felvetésre, arrogáns válasz. Ha azt állítják, hogy agyatlan zombi vagyok, had reagáljak már én is lenézően. Amúgy meg távol álljon tőlem, hogy reklámozni szándékozok. Nem azt mondom, hogy a fű ártalmatlan, és teljesen jó dolog, csak azt, hogy nem olyan bűn amit ilyen durva büntetésekkel kéne sújtani.

2. Természetesen teljes mértékben tisztában vagyok a törvényekkel, azonban Te az én szokásaimmal egyáltalán nem.

Nem attól félek, hogy egy spanglival elkapnak, inkább attól, hogy mondjuk valami ismerősömmel művelem a dolgot, és úgy kapnak el. Az erre vonatkozó pár sort, meg Te is elolvashatnád... Továbbá egy házkutatás is priusszal járna kb. Logikával kisakkozhatod, hogy miért, de ha nem, akkor ennyivel segítek: Nem vagyok hajlandó maffiákat pénzelni.

2010. jún. 17. 17:56
 37/41 anonim ***** válasza:
be kéne tiltani még az alkoholt is mert az is drog mivel berugik az ember és nem tudja mit csinál még ölhet is és még szért is mert sok család ezért ment tönkre meg elisszák a pénzüket aztán még sokminden miért nem lehet úgy hogy csak naponta 1 üveggel inni azt kész nem pedig min. 5 üveggel.
2010. jún. 21. 17:39
 38/41 anonim válasza:
2 eve fuvezek. NEM kell egyre nagyobb dozis (250 mg boven eleg, meg mindig/ joint) Es nem erzem ugy, hogy szuksegem van ra. hetente/2 hetente elszivok egyet. nem alakul ki fizikalis addikcio sem, ellentetben a cigivel. Probaltal mar leszokni? fajt a fejed? hanyingered volt? ideges volal? igen? ...ha nem fuvezel, hat nem fuvezel. nem lesznek panaszaid. a fold populaciojanak 72 szazaleka mar probaltaa fuvet, 24 szazalek pedig hasznalo (18-60 evesek, ennel tobben is lehetnek, leven sok 11-12-13 stb eves 'kis, gyerek is fuvezik)
2011. máj. 13. 14:21
 39/41 anonim válasza:
Uruguayban es Nepalban a fogyasztasa es a kereskedelme (10 gram alatt) teljes mertekben legalis. Hollandiaban pedig csak a fogyasztasa es a birtoklasa (5g alatt) viszont kereskedni vele illegalisnak minosul. ennek ellenere szerezhetsz egy papirt ami engedi a terjeszteset, a.k.a coffe shop-ok.
2011. máj. 13. 14:24
 40/41 Dakelo válasza:
en is feltettem mar parszor magamnak h mert lenne drog?! nem olnek nem rabolnak akkor mert csuknak le ez miatt sok embert...
2012. szept. 30. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!