Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek a tér áll valamily...

Szerintetek a tér áll valamilyen anyagból?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 21:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Hát gyerekek, NEM TUDJUK. Akár még lehet is. Az egyszerűség kedvéért feltételezzük, hogy nem, de tudnánk olyan modellt készíteni, amiben igen, csak bonyolult lenne. Ez most pont olyan, mint másik topigban volt egy kérdés, hogy akkor most a gravitáció az erő vagy tértorzulás. És igen, MINDKETTŐ. Attól függ, melyik modellben nézzük. Erre mondhatja valaki, hogy a newtoni modell nem magyarázza az újabb dolgokat. Való igaz (mondjuk ez sem teljesen, néhány dolgot megmagyarázhat, például ha utánaolvasunk, hogy még mindig nem biztos, hogy a fénynek 0 a nyugalmi tömege (azaz nem is biztos, hogy a fény fénysebességgel halad)), de ki lehetne egészíteni, vagy inkább ráépíteni, hogy magyarázzon, csak tértorzulással egyszerűbb, szebbek a képletek.
2010. jún. 16. 09:16
 22/25 anonim ***** válasza:
9:16 a "Topig" szó után már nem is vettelek komolyan, egyébént pedig a tudományos módszertannal való elmélet alkotás kizárja az olya elméleteket amely az új felfedezéseket nem magyarázza (ekkor jön az átgondolás) vagy egyenesen ellenétest állít velük szembe (itt pedig elvetik az egészet).
2010. jún. 16. 12:45
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt olvassátok el. Lehet, hogy a legtöbb embernek ez már nagyon hosszú szöveg ezért meg sem próbálja elolvasni, de szerintem megéri. Egyszerűbben már nem lehet leíni.

2010. jún. 16. 13:11
 24/25 anonim ***** válasza:
12:45 az a bajod, hogy hülye vagy, és nem olvastad el, amit írtam.
2010. jún. 16. 14:08
 25/25 anonim ***** válasza:

13:11 Aztakrva :O

"Einstein azt feltételezte, hogy minden tárgy állandó fénysebességgel halad keresztül az univerzumot alkotó négydimenziós tér-idő szerkezeten. Továbbá azt is kimondta, hogy ez a sebesség tetszőlegesen megosztható az egyes tér és az idő-dimenziók között, de abszolút értéke sosem változhat."

Sosem olvastam ezt/ilyet és mégis pontosan ugyan ezt fogalmaztam meg magamban (meg itt is néhányszor) :O ez durva. Ez az egyetlen logikus elképzelési mód

2010. jún. 16. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!