Szerintetek lehetséges az ifőutazás?
Ha lehetséges lenne akkor mit kéne elérnünk hogy működjön?pl a fénysébességnél gyorsabban menni mivel akkor utolérjük a pillanattal ezelőtti képet viszont beleavatkozni nem lehet mivel az csak egy fény.
UI.:nem vagyok zakkant csak imádok filozofálni.
Pls értelmes válaszokat adjatok.
De hiszen most is időutazunk, minden pillanatban a jövőbe.
Komolyra fordítva azt már biztosan tudjuk, hogy bizonyos téridő-görbüléseket kihasználva igencsak lelassíthatjuk az időt, és ennek segítségével bizony akár "utazhatunk" is a jövőbe. Ilyen pl ha orbitra állnánk egy feketelyuk körül, ami nekünk 5 perc lenne, az lehet, hogy a "normál" téridőben 10 év.
Múltba utazásról még nem tudok, hogy bármilyen módon lehetséges lenne.
AZ lényegtelen, hogy szerintem mi a helyzet. A tudomány egyértelműen nemet mond rá abban a formában, ahogy a kérdező képzeli.
És ideje lenne ezeket az időutazós témákat az ezotéria rovatba áttenni, itt túlzottan fertőzőek.
A fénysebesség nem azért elérhetetlen (és túlléphetetlen), mert az anyu megtiltotta. Egy tömeggel rendelkező testet végtelen energiába kerülne felgyorsítani fénysebességre és 0 lenne az irányvektori kiterjedése (2 dimenzióssá válna). Az idő megszűnne számára létezni, nem lenne két megkülönböztethető időpont az utazása "folyamán" (igazából nem tekinthető folyamatként sem emiatt). Lehetetlenség, nem technika-függő képtelenség.
Az időben visszafelé utazni nem hiszem, hogy lehetséges lenne valaha is. Előrefelé lehet az idődilatációt kihasználva.
Természetesen lehet utazni az időben, én mindenesetre tudok, előre is, meg hátra is.
Jelenleg sajnos csupán egyetlen napot, de még dolgozok rajta.
A dátumválasztó vonalat kell ehhez átrepülni, átlépni, oszt annyi, mit kell ezen annyit filózni?
Na ugye!
#1-es legalább ne írjál hülyeséget ilyen magabiztosan :D
"Akácsak a győk alatt -1. A papíron ott van, de nincs olyan valójában"
Komplex számokról hallottál-e? Csak úgy kb a modern matematika és műszaki, term.tudományok alapját jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!