Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetséges az...

Szerintetek lehetséges az ifőutazás?

Figyelt kérdés

Ha lehetséges lenne akkor mit kéne elérnünk hogy működjön?pl a fénysébességnél gyorsabban menni mivel akkor utolérjük a pillanattal ezelőtti képet viszont beleavatkozni nem lehet mivel az csak egy fény.

UI.:nem vagyok zakkant csak imádok filozofálni.

Pls értelmes válaszokat adjatok.

2018. jún. 1. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem. Hiába bizonyítja be valaki matematikai képletekkel, hogy mondjuk "nem kizárt", attól még szerintem nem létezik. Akácsak a győk alatt -1. A papíron ott van, de nincs olyan valójában.
2018. jún. 1. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
A magyar helyesírásról nem szoktál filózni? Fõleg az írásjeleket ajánlom. Utána ráérsz a komolyabb témákra összpontosítani.
2018. jún. 1. 13:41
 3/9 LeonScottKennedy ***** válasza:

De hiszen most is időutazunk, minden pillanatban a jövőbe.

Komolyra fordítva azt már biztosan tudjuk, hogy bizonyos téridő-görbüléseket kihasználva igencsak lelassíthatjuk az időt, és ennek segítségével bizony akár "utazhatunk" is a jövőbe. Ilyen pl ha orbitra állnánk egy feketelyuk körül, ami nekünk 5 perc lenne, az lehet, hogy a "normál" téridőben 10 év.

Múltba utazásról még nem tudok, hogy bármilyen módon lehetséges lenne.

2018. jún. 1. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Kérlek ne rakjátok át a kérdést ezóba, van már ott elég bolond!
2018. jún. 1. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

AZ lényegtelen, hogy szerintem mi a helyzet. A tudomány egyértelműen nemet mond rá abban a formában, ahogy a kérdező képzeli.

És ideje lenne ezeket az időutazós témákat az ezotéria rovatba áttenni, itt túlzottan fertőzőek.

2018. jún. 1. 14:45
 6/9 anonim ***** válasza:

A fénysebesség nem azért elérhetetlen (és túlléphetetlen), mert az anyu megtiltotta. Egy tömeggel rendelkező testet végtelen energiába kerülne felgyorsítani fénysebességre és 0 lenne az irányvektori kiterjedése (2 dimenzióssá válna). Az idő megszűnne számára létezni, nem lenne két megkülönböztethető időpont az utazása "folyamán" (igazából nem tekinthető folyamatként sem emiatt). Lehetetlenség, nem technika-függő képtelenség.

Az időben visszafelé utazni nem hiszem, hogy lehetséges lenne valaha is. Előrefelé lehet az idődilatációt kihasználva.

2018. jún. 1. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez elég tudományosan szemléltet egy kizáró okot: [link]
2018. jún. 1. 19:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet utazni az időben, én mindenesetre tudok, előre is, meg hátra is.

Jelenleg sajnos csupán egyetlen napot, de még dolgozok rajta.

A dátumválasztó vonalat kell ehhez átrepülni, átlépni, oszt annyi, mit kell ezen annyit filózni?

Na ugye!

2018. jún. 1. 20:52
 9/9 anonim ***** válasza:

#1-es legalább ne írjál hülyeséget ilyen magabiztosan :D

"Akácsak a győk alatt -1. A papíron ott van, de nincs olyan valójában"

Komplex számokról hallottál-e? Csak úgy kb a modern matematika és műszaki, term.tudományok alapját jelenti.

2018. jún. 1. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!