Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ezt valaki meg tudja magyarázni?

Ezt valaki meg tudja magyarázni?

Figyelt kérdés

Ha vissza megyek az időben arra napra amikor születtem és meg ölöm az akkori énemet akkor hogy megyek vissza az időben hogy meg öljem magam? Ez csak egy példa volt!

Egyébként szerintetek lehetséges vissza utazni az időben?

2018. ápr. 30. 10:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem tudod megölni magad, mert a kórházban nem engednek be bárkit az újszülötthöz.
2018. ápr. 30. 14:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Elméletben csak ezt a fajta időutazást tudom elképzelni:

Minden visszafele zajlik egy adott pontig, magyarul a termodinamika törvényei fordítva játszódnak le. Tehát ha te visszamész az időbe, akkor méretben összemész, majd "visszabújsz" anyukád pocakjába.

2018. ápr. 30. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen kérdező, sokan meg tudják magyarázni, de nem neked. Számodra ez akkor lesz érthető, ha megérted az idő fogalmát, az anyag és a mozgás főbb jellemzőit. Anélkül reménytelen. Még az is, hogy megértsd, mitől reménytelen. Így aztán örökké vitatni fogod és ebbéli hited nem fog változni. A világ meg halad. De nem vissza.
2018. ápr. 30. 14:55
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha az időt lineáris eseményként kezeled, akkor először meg kell születned, majd valamelyik irányát választanod a jövődnek. ha az pont az, hogy visszautazol a múltadba, és megölöd magad, akkor onnantól kezdve az akkori énednek a jövője megszűnik, de ettől függetlenül a saját jelenkorid folytatódhat bárhogy, annak megszűnéséig. Bizonyos nézőpontok szerint a múltbéli önmagad elpusztításával jelenkori önmagad eltűnése is bekövetkezne, de ez nem igazán alátámasztott. Ha az időt nem lineárisnak képzeled, akkor viszont maga a kérdés nem értelmezhető, hogy hogyan mozognál negatív/pozitív irányba.

Egyébként szerintem az idő egy tévképzet. Nem ismerjük az irányát, csak egyetlen ponthoz igazítjuk, önmagunkhoz. Visszafele mozogni pedig nem lehet, az idő olyan mint egy test anyagi helyzete a központi részecskéjéhez viszonyítva. Állandó és kifelé irányuló, a végtelenig terjedő felületi pontok is pont ide vezethetőek vissza. Az idő miatt is mondják, hogy tágul a világegyetem, mert úgy képzelik, mindennek van egy középpontja.

2018. ápr. 30. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!