Mit gondoltok, fog valaha is akkora teret nyerni a vegánság, hogy teljesen felszámolják a hús- és tejipart?
Ja és nem válaszolok itt többé, sikerült 6 hozzászólásomat cenzúráztatni (olyat is ami semmiféle szabályba nem ütközött. Bezzeg a vegán-provokáció az nyílt és szabálykövető...)
Szerintem zárjuk le ezt az egészet. Csak egy jó tanácsom van, egyen mindenki azt amit szeretne, és lehetőleg kérdezze meg a gyerekét, hogy szeretne-e egy igen nagy tudatosságot igénylő szigorú diéta szerint élni, vagy sem - úgy hogy ne szenvedjen súlyos szociális károkat a fanatizmus miatt. A fanatizmust mindenkinek SAJÁT döntése szerint kell követni.
Nekem semmi bajom azon szemi-vegetáriánusokkal akik néha elmennek pizzázni, hamburgerezni a többi húsevővel, de amúgy növényi étrendet követik. Hiszen a mérték a lényeg, az egészséges táplálkozásban, nem a fanatizmus.
"A legnagyobb problémát amit vegánok elfelejtenek leírni, hogy B12 vitamin CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ÁLLATI EREDETŰ forrásból származik. Ezért vagy mesterségesen szúrod, vagy kénytelen vagy állati húst enni. "
Te analfabéta vagy, vagy mit nem értesz azon, hogy a B12-t egy talajbaktérium állítja elő? Forrásai:
- szűretlen forrásvíz
- mosatlan bio zöldségek, gyümölcsök
- állatok számára egyedül a LEGELÉS, hiszen csak így tudnak földet, "koszt" is bevinni a szervezetükbe, tehát baktériumot. Minden egyéb esetben dúsított takarmányt vagy injekciót kapnak.
NEM az állatok termelik. Bár minden egészséges állat ÉS ember végbelében megtalálhatóak a B12-t termelő baktériumok, innét nem szívódik fel tápanyag.
Utoljára válaszolok, hogy ne a hazugság maradjon itt,
Húsételek B12 tartalma
Húsok:
Sovány bárányhús, juhhús: 4,05 µg
Marhafelsál: 2,0 µg
Sertéshús (comb, karaj, csülök): 0,8 µg
Borjúmáj, marhamáj: 58 µg
Borjú-, marha-, sertésvelő: 5,7 µg
Borjú-, marha-, sertéstüdő: 2,5 µg
Sertéslép: 5,1 µg
Sertésmáj: 60 µg
Sertésnyelv: 0,8 µg
Sertésvese: 29 µg
Sertésszív: 7,8 µg
Halak:
Lazac: 5 µg
Ponty: 1,53 µg
Paradicsomos hering: 6 µg
Tej:
Juhtej: 0,51 µg
Kecsketej: 0,07 µg
Teljes tej (pasztőrözött): 0,3 µg
Ehhez képest növényekben, vízben stb kb ~0.00x a tartalom, kvázi lehetetlen fedezni.
Tehát egy 100g normál hús/hal/tej/tojás étkezéssel fedezhető bőven egy napi B12 mesterséges pirulák nélkül.
Ami 2.5 ug
Keress rá a francia és amerikai vegán gyerekhalálra, alultápláltság és B12 vitaminhiány miatt.
Egyébként én leírtam, hogy elfogadom a veganizmust, elismertem az előnyeit a jól betartott diétának. Kritikát fogalmaztam meg a gyerekekkel szemben alkalmazott diétákkal szembem, és felhívtam a figyelmet, hogy a táplálkozástudomány nem fekete-fehér, számtalan egymásnak ellentmondó tanulmányt találhatunk a témában. Eleddig senki nem tudott egy nagy elemszámú, hosszútávú fejlődési tanulmány gyerekekre nézve. Pl hogyan változott volna a gyermek kognitív képessége 18 év alatt, ha rendesen kap halat is. Ilyen nincs, és kontrol sincsen, mivel nem lehet valódi tudományos módszertannal összevetni egy ilyen komplex, hosszútávú jelenséget. Ezer féle ismeretlen paraméter van, és még állatkísérletes modellt sem lehet rá készíteni. Egyébként is évről évre változnak a tápanyag és vitamin igények és ajánlások. Na most akkor ennyire egzakt tudomány a táplálkozástudomány!
Viszont a lényeg, én nem személyeskedtem, nem hasonlítottam disznóölőkhöz, veréblövőkhöz, meg elegánsan cigányokhoz a vegánokat. Sem pedig nem fogyatékosoztam le senkit... húsevőként nem kényszerítek, nem hittérítek senkit, mert ez nem egy hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!