Mit gondoltok, fog valaha is akkora teret nyerni a vegánság, hogy teljesen felszámolják a hús- és tejipart?
#10, káros a francokat.
Hozzátartozik az emberi mivoltunkhoz a húsevés.
Hozzá is fog tartozni.
Én büszke húsevőként le is tudnám vadászni az élelmemet ha arra kerülne sor.
Nem álszenteskedek, az élelem az élelem. Ha a telepen a kis nyuszikának ki kell törni a nyakát, akkor megteszem. A nyúl élelem, nem háziállat, ahogy a metroszexuális vegánok tartják :D
Ahogy a nagymama elnyeste a lúd torkát... vagy levágták a disznókat.
Az ember tápláléknak használja a környezetét. Élesztőgombákat, algákat, növényeket, halakat, és haszonállatokat.
Tudod kire fogjátok ráerőltetni a búzacsíra zabálást!
Az igazság mindig középen van.
Én sem pofázok bele a vegánok étkezési szokásaiba, és elfogadó vagyok. Cserébe ő se pofázzon bele az én étrendembe.
Az a visszatetsző amikor habzó szájjal hangoztatják, hogy ők vegánok (Facebookra, Instagrammra kiírva) első randi mindjárt arcon csap a csaj egy "vegán vagyok" kijelentéssel...és egyből összeszorul a gyomrom, ha be kell valljam én meg eszek csirkét és halat.
Azt mondom ne ugasson senki bele a másik étrendjébe, és emellett nem kéne kényszeríteni semmit sem a gyermekekre, mert ő még nem tud dönteni.
A kép sohasem fekete fehér, és mindig lesznek érvek/ellenérvek. Abban a dietetikusok is egyetértenek viszont, hogy a fejlődő szervezetnek ideális egy kiegyensúlyozott étrend. Nem szélsőséges vegán vagy paleolóf..sz diéta.
Nem tudom a 11-est mért kellett leértékelni? hol ott ez a természetes módja, ahogy csinálták a nagyszüleink is, de itt székelyföldön a mai napig így vágjuk le az állatokat. Én pl vasárnap reggel fejszével csapom le a csirke fejét, délre kész a leves és a második belőle, a bolti csirkét húsát nem szeretem, nincs jó íze és tudom, hogy nem is egészséges, de nehogy már a tapsoló budzifelvonuláson résztvevő vegeták mondják meg, hogy nem ehetem meg azt az állatot amit én nevelek fel. Idén 40 db-ot fogunk nevelni, ha élünk. Disznó, borjú, bárány, néha birka hús jó sok saját termesztésű zöldséggel fogyasztva.
Megszúrjuk a disznót, bárányt, borjút marhát fejbe üssük és elvágjuk a nyakát, ez állatkínzás?
Ez pedig nem? https://www.youtube.com/watch?v=xdKh5ZpzUac
ez a természet, hiába sírtok.
Erre választ adni nagyon nehéz. Egyszer talán a nagyon távoli jövőben.
Nemrég olvastam és videóban hallottam, hogy 2050-re a marhahús ára a kaviáréval fog vetekedni, aminek eredménye lesz, hogy Európában is természetes lesz a rovar, bogár fogyasztás.
Személy szerint örülök, hogy ma még ehetünk húst, tojást, sajtot és ihatunk tejet.
Hiszen ez mind ízletes és egészséges is ráadásul.
Sajnálom, hogy ezért állatoknak kell elpusztulnia.
De mit tehetünk?
Ilyen a természet.
Persze hozzáteszem, hogy biztosan meg tudná szokni az emberiség lemondással hosszú-hosszú idő alatt a növényevő életmódot.
Viszont úgy tudom ez nagyon nem egészséges.
Nem is olyan rég olvastam egy nyilatkozatot azt hiszem az ELTE egyik professzorától, akinek a táplálkozás is szakterülete. Ebben kifejtette, hogy kifejezetten nagyon káros a kisbabákra és gyerekekre nézve, ha a szülő a vegetáriánus vagy vegán életmódja miatt a gyermekére is rátukmálja ezt.
"mellett nem kéne kényszeríteni semmit sem a gyermekekre, mert ő még nem tud dönteni. "
Akkor te ne adj enni a gyermekednek, mert:
- ha húst adsz neki kényszerítés, hiszen nem ő dönti el 7 hónaposan, hanem te
- ha tejterméket adsz neki kényszerítés
- ha tojást adsz neki kényszerítés
- ha gyümölcsöt adsz neki kényszerítés
- ha zöldséget adsz neki kényszerítés
- ha gabonát adsz neki kényszerítés
- ha hüvelyeseket adsz neki kényszerítés
- ha tengeri herkentyűket adsz neki kényszerítés
- ha salátaféléket adsz neki kényszerítés
- ha olajos magvakat adsz neki kényszerítés
Ne legyél már hülye. Egy szülő dönti el a legjobb belátása szerint, hogy mit egyen, és mit ne egyen a gyermeke. Ha meg elég nagy hozzá a gyermek, dönthet magától, hogy mondjuk ő mostantól nem eszi meg a rántott húst, vagy épphogy elkezdi enni. De az, hogy egy gyereket milyen étrenden nevel fel valaki, teljes mértékben a szülő döntése, amibe senkinek semmi beleszólása nincs, ha nem veszélyezteti azzal a gyermek egészségét.
Mivel már számos kutatás, orvosi, egészségügyi és dietetikai szervezet alátámasztotta a vegán élet egészségességét, ilyen aggodalom nem merül fel.
Nagyon rosszul tudod. A vegánságról legfeljebb annyi mondható el, hogy egészséges, az semmiképp sem, hogy egészségesebb, mint a normál táplálkozás.
Miért? Mert valahogy minden egyes alkalommal, amikor ilyen összehasonlítás készül, és abból a vegán jön ki győztesen, minden esetben egy teljes értékű, jól átgondolt vegán étrendet hasonlítanak össze az átlagember abszolút nem tudatos, átgondolt étrendjével. Azaz eleve nem egyenlő esélyekkel indul a két fél, ezt hívják úgy, hogy manipulatív propaganda.
Egy tudatos mindenevő étrend semmivel sem egészségtelenebb, mint egy tudatos vegán étrend.
Persze ha valaki eleve hajlik a vegánság felé, hajlamos gondolkodás nélkül elfogadni a legalaptalanabb összehasonlításokat is, ha az az ő nézeteit hozza ki győztesnek. De kicsit is végiggondolva az ilyen írásokat gyorsan rájön az ember, hogy senki nem tudott még felmutatni olyan tanulmányt ilyen témában, ami a vegánság mellett érvelt, és ami egyidejűleg hiteles is lett volna.
Bár kicsit eltértünk, mert senki nem a következő évtizedekre gondolt...
Csatlakozom az előzőhöz. Teljesen jó lehet egy vegán s egy mindenevő étrend is, nem az állati termékeken múlik, hogy egészséges-e egy étrend... Bár azt hiszem, a nagyüzemi hús annyira nem nyerő, márpedig nagymértékű húsfogyasztásnál ez van (a feldolgozott ételek zömével is bajom van, nyugi, ha növényi, ha nem. egyszerűen ilyen az élelmiszeripar, a profit számít, nem az emberek egészsége, az csak annyiban, hogy ha nagyon rossz az étel, nem lesz profit).
Az én emberi mivoltomhoz kicsit sem tartozik a húsevés, az fix. De ha valaki nem tart embernek, ha nem eszem húst, hát legyen, nekem az nem fáj. De milyen kijelentés már ez..?
De nem erről volt szó, fenntarthatatlan lesz a mai húsfogyasztás, viszonylag hamar... S most is jobb lenne, ha jelentősen csökkenne.
A gyerekre pedig óhatatlanul "rákényszerítjük" a saját táplálkozásunkat. Bárcsak rám egy átkozottul jól átgondolt veganizmust kényszerítettek volna a rengeteg cukros édesség helyett (bár volt az étrendemben minden bőven, nem panaszkodom, csak nyögöm az édesség makacs szokását, az új, jobb életmódomon is)... Plusz a csirke helyett, az traumát okozott, utáltam a vasárnapi húsevést. A párom rosszabbul járt, ő a mindennapi húsevéstől borult ki... Mindenképpen "kényszerítünk" valamit a kicsire (nem is kell idézőjel, én úgy éreztem, meg kell ennem, ami van és sokáig szenvedtem, míg fellázadtam), ami vagy jó neki, vagy nem.
Sok vegán szülő egyébként mindenevőként neveli a kicsit is, pont azért, hogy választhasson. Arról lehet vitázni, hogy mi a jó, de a kérdésre ennek nincs hatása. Ha rengeteg idő alatt odajutunk, egyrészt valószínűleg lesz állat nélkül termesztett hús, másrészt bőven kikutatják, hogy mi is van a vegán gyermekekkel s majd mindenki cselekszik legjobb belátása szerint.
De elég sok vegán gyerek felnőtt már gond nélkül... S persze van, aki gonddal, de itt az idióta étrend volt a ludas, ami miatt ne utáljuk már a rendes vegán étrendet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!