Hogy helyezkednek el az univerzumok a világűrben?
Figyelt kérdés
Szóval. Ugye mi a Föld nevű bolygón élünk ami a naprendszerben van. Ez a naprendszer pedig egyetlen a sok millió közül galaxisunkban, a Tejútrendszerben. Ettől még távolabb pedig még sok sok ilyen galaxis van és ezekek az összefoglaló neve a világegyetem. Ettől még távolabb pedig ezt a sok világegyetemet unverzumok foglalják össze. És ezeket az univerzumokat a multiverzumok. Valahogy így van nem? :D Remélem érthető volt és ha rosszul írtam vagy még valamivel valaki ki tudná egészíteni akkor annak a kommentjét előre is köszönöm.2018. ápr. 15. 11:55
11/16 anonim válasza:
Mojjo
103%-ban igazad van!
Elkapkodtam, nem a galaxisokra, hanem a mienken kívüli univerzumokra gondoltam!
Persze, nem várható el, hogy más gondolatolvasó legyen, amikor az én kapkodásomból eredő hibámat kelljen kijavítani.
Mea culpa, mea maxima culpa!
12/16 Farkas999 válasza:
Semmi nem zárja ki, hogy az általunk ismert univerzumon kívül nincsenek további univerzumok a térben, akár ezer-, vagy százezer milliárd fényév távolságban, mint ahogyan ezt semmi nem is bizonyítja. Sajnos ezt sohasem fogjuk megtudni, hacsak valamikor nem fedeznek fel valamilyen kölcsönhatást egy másikkal. Az alapprobléma az irdatlan méretű térből és időből ered. A párhuzamos univerzumokra van jó néhány hipotézis elsősorban, matematikai alapú, de bizonyíték egyelőre nincs, ahogy a többiek írták, nem is valószínű, hogy lesz.
13/16 anonim válasza:
Egy időben úgy gondolták, találtak bizonyítékot más univerzumból származó hatásra, de úgy tűnik, ez zsákutca volt, legalábbis megrekedt a kutatás, vagy új magyarázatot találtak. (?)
14/16 Farkas999 válasza:
A sötét energiára is van ilyen hipotézis. E szerint az univerzum gyorsuló tágulásának oka a "szomszédos" univerzumok gravitációs hatása.
15/16 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=EJN76qFkJLs
Tekerj a 14. perchez, onnan tér rá a világűr szerkezetére
16/16 anonim válasza:
Lehet hogy a léleknek a más világ egy új univerzum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!