Hogy helyezkednek el az univerzumok a világűrben?
"még sok sok ilyen galaxis van"
FAKE!
Helyesen: még sok ilyen lehet.
Ennek a feltételezésnek viszont nincs semmi alapja, csak feltételezés, mely a jövőben sem lesz bizonyítható.
.
"Hogy helyezkednek el az univerzumok a világűrben?"
Sehogy.
A világür a MI Univerzumunk része, mi sem 'benne' vagyunk, hanem azzal vagyunk egy.
világegyetem = univerzum
A többit már leírták előttem, a multiverzum csak egy elmélet.
@3: Szerintem ezt olvasd újra át :)
Természetesen az nem feltételezés, hogy sok, a miénkhez hasonló galaxis van, ezt pontosan tudjuk. Szerintem ezzel te is tisztában vagy, csak félreolvastad.
Az univerzum az a világegyetem.
Az, hogy van-e belőle több - jó kérdés.
Ha van, akkor akárhol is lehet, a mi 3 dimenziónkon kívül. Akár pár cm-re is lehet tőled.
De nem fogsz tudni róla, mert nem lehet az egyikből a másikba átmenni vagy átnézni.
#6, pontosan.
Egyébként az egy borzongatóan csodálatos felfedezés volt a történelemben, amikor először fedezték fel, hogy bizonyos csillagoknak, ködöknek hitt pislákoló fénypontok, valójában galaxisok, Hubble álltal.
>"Ettől még távolabb pedig ezt a sok világegyetemet unverzumok foglalják össze"
Ha különböző univerzumokról beszélünk, akkor nincs értelme távolságról beszélni. Akármilyen messze mész az ismert téridőben, mindig ebben az univerzumban maradsz. Ha pedig valahogy kilépsz valami egzotikus dimenzióba, egy másik univerzumba, akkor a távolság fogalma is új értelmet nyer. Az is lehet, hogy hagyományos értelemben nem haladtál semmit.
>"univerzumok a világűrben"
A világűr maga az Univerzum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!