Vannak a tudósoknak elképzeléseik arról, hogy mi van a belátható Univerzumon kívül?
Figyelt kérdés
Azt tudjuk, hogy a belátható Univerzum kb. 13,5 milliárd fényév sugarú.
Vannak a tudósoknak elképzeléseik arról, hogy mi van a belátható Világegyetemen túl?
2018. márc. 15. 11:56
1/10 Bubuka508 válasza:
Nincs. Hazudik, aki ezt állítja. Még a saját Univerzumunk felépítéséről sincs konkrét fogalmunk, csak elméletek, spekulációk tucatjai vannak.
2/10 Mojjo válasza:
Nincs okunk feltételezni, hogy a belátható részen túl bármiben és bármennyire is máshogy nézne ki az univerzum.
3/10 anonim válasza:
Nincs, de folynak kutatások. Például EU-s pénzből Tyukodon tizenegy kilátót is építettek, valószínűleg éppen ezt a kérdést akarják megoldani, különböző nézőpontokat alkalmazva... :)
4/10 anonim válasza:
Az univerzum telis-tele galaxisokkal, csillagokkal, bolygókkal, egyéb égitestekkel. Az általunk belátott és az általunk be nem látott része is. Univerzumonkívüliség pedig feltehetően nincs, ha vége az univerzumnsk, vége a térnek és időnek is.Esetleg az elképzelhető, hogy több univerzum létezik. Ezek együttese a multiverzum.
5/10 anonim válasza:
Elképzelhető hogy az új univerzumok fázisátmenettel képződnek, így még óriásibb mint eddig gondoltuk hiszen már rengeteg "ősrobbanás" történhetett.
6/10 anonim válasza:
Egyrészt: 96 mrd fényév átmérőjű.
Amit írtál, az az életkora.
Másrészt: ezen a távon túl is olyan, mint előtte. A kérdés csak az, hogy meddig? Vagyis milyen távolságig marad ilyen?
7/10 Prokopf válasza:
6/6 cáfolja Einsteint?
Gratula...
Mi az, hogy "belátható"?
Szemmel, vagy fejjel (Pl. Avatar)?
Mi az, hogy "kívül"?
Tér, idő, valószínűség, egyéb?
A válasz szerintem: vannak.
(Én nem vagyok tudós, de nekem pl. biztos.)
8/10 Mojjo válasza:
@7: Semmit nem írt a 6-os, smi cáfolná Einsteint :)
10/10 Mojjo válasza:
@9: Igen, a többi kérdés alapján, amikbe írtál, kb pont ennyire számítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!