Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a Jupiter...

Lehetséges, hogy a Jupiter holdját is láttam egy 7x es nagyítású távcsővel?

Figyelt kérdés

Hajnalban kimentem csillagászkodni, olyan hajnali 3 után megjelent egy fényes "csillag" az égen, ami lehetett volna a Vénusz is, azonban 100% ra biztos voltam benne, hogy nem az, mivel a nagy fényes korong mellett láttam egy halvány pontot is, ami mindvégig ugyanolyan messze volt tőle.

Mindezt egy 7x50 es binokulárral.

Megjegyzem 10-20 fok magasságban lehetett, ott meg a légkör nagyít, lehet azért láthattam...

2010. jún. 9. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg elképzelhető, ugyanis most a Jupiter hajnalban kel. Ha épp elég távol van vmelyik holdja akkor lehetséges! De vannak nagyon jó planetárium programok, (Stellarium, ingyenes) szerintem nézd meg, látni fogod, hogy vmelyik holdja volt, vagy csak egy "közeli" csillag...
2010. jún. 9. 09:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, megnéztem a programon, azt láttam, méghozzá az Europa nevű holdját
2010. jún. 9. 11:16
 3/3 A kérdező kommentje:
*ganimedes holdját
2010. jún. 9. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!