Ha egy távcsővel felnézünk a holdra, akkor az ott hagyott lábnyomok, zászló, a holdjáró mobil látható?
"viszont hagytak ott egy lézer-visszaverő tükröt, amit azóta használnak a gyakorlatba is"
:D ez pont tegnap volt a mythbustersben .
Amúgy elég jó kis távcső kellene ahhoz, hogy
az ott hagyott lábnyomok, zászló, a holdjáró mobil látható legyen.
Én nem vagyok kételkedő, csak ez az egyszerű megoldás érdekelt, hogy távcsővel lehet-e valamit látni az ottani emberi tevékenységből.
Azért a Huble távcsővel jól meglehetne nézni:-)))
Mythbustersben remek műsorát én is láttam, de a abba is aki akar bele köthet, hisz maga a Nasa segítet cáfolni az ellenérveket.
(A szkeptikusok meg úgyis kitalálják, hogy utólag lődöztek a hold felszínére emberi tárgyakat.)
Kösz a linket.
Valahogy nézd meg az Állítólag... (Mythbusters) tegnapi adását :)
Egyébként, ha van elég jó távcsöved, valószínűleg láthatnád, de inkább próbálkozz profi csillagászati távcsövekkel.
Nem látható. Egy jobb csillagászati távcsővel 1-2 km-es felbontás érhető el ilyen távolságból, még a Hubble is csak 60 m-es objektumokat láthat a Holdon...
Egy lábnyom ennél azért kicsit kisebb. :)
De még ha lenne is ilyen nagy távcsöved, a Földi légkör is erősen bezavarna a dologba, amin a fény törik/szóródik, stb.
Ahogy írták, NINCS a Földön jelenleg olyan optikai távcső, aminek a felbontása elérné azt a méretet, ami elegendő lenne ezen tárgyak megpillantásához. Az ilyen képek, amiket nyilvánosságra hoztak, egytől egyig olyan képek, amiket a Holdhoz jóval közelebb lévő szondák kamerái készítettek.
maci
Macival egyet értek. Viszont azokon a felvételeken sok mindent lehet látni.
A Hubble űrteleszkópot pedig nem hinném, hogy rá lehetne fókuszálni ilyen nagyítással és közelséggel a Holdra... elvégre alapvetően mély-ég objektumokra találták ki. (oké... meg még sok másra is használták... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!