42!
Miért? 42 mindenre a válasz (:
c
ami ugyanolyan az színt vált, ami nem, az eltűnik.
gyerekjáték :D
Nem minden IQ tesztnek van egyetlen helyes megoldása.
A pontos logikájára nem jöttem rá (#2 gondolkodása nem jó), de elég, ha azt nézed, hogy soronként egyik esetben sem lesz több a háromszögek száma, csak kevesebb, szóval kizárásos alapon 1 helyes megfejtés maradt, a C.
Szerintem is #2 a jó. Megadottegy algoritmust, amit szerint minden lépés követ, és az utolsó sorban a c válasz következik belőle.
Ez nem zárja ki, hogy más algoritmusra gondolt a feladat készítője - esetleg az is segízene, hogy milyen viszonyok (soronkénti értelmezés v. oszloponkénti, stb.) számítottak az eddigi, könnyebb feladatokban.
" (#2 gondolkodása nem jó)"
S: sötét
V: világos
_: üres
első sor:
SVSV+SVVS=VS__
Második sor:
VSSV+VSVS=SV__
Harmadik sor
__VS+__SS=___V
mint mondottam volt, ami ugyanolyan színt vált, ami különböző eltűnik.
A #2-es logikája jutott eszembe nekem is:
Minden kis négyzet adott pozíciójában vízszintesen és függőlegesen is a szabály a következő:
▲ + ▲ = △
△ + △ = ▲
▲ + △ = △ + ▲ = üres
A meglévő hat sor és hat oszlop mindegyikére ráhúzható szabály, egy kivételével. Ez pedig a második oszlop jobb alsó háromszöge. Ott ▲ + ▲ = ▲ . Most van a feladat hibás, ami könnyen előfordulhat mindenféle netes szedett-vetett tesztnél, vagy csak soronként kell nézni a szabályt, és akkor a C a helyes válasz, vagy valami más a szabály. A sejtésem az, hogy csak el lett rontva a feladat, de gondolkodom még egy esetleges más szabályon is, hátha…
közben rájöttem én is, és valahányszor új válasz érkezik, emlékeztet rá, hogy bizonyára gyengeelméjű vagyok, hogy nem jöttem rá rögtön, és kiírtam ide ezt a kérdést. nem baj, attól még lehet belőlem boldog és hasznos tagja a társadalomnak.
(egyébként nem IQ tesztet csináltam, csak IQ tesztekről olvastam, és ott volt ez a példa)
Azt én is láttam, hogy a #2-es azért nem jó, amit #6-os írt, de én inkább arra gyanakodnék, hogy más a szabály.
(Amúgy most rákerestem a képre, és egy-két helyen tárgyalják, ami erősíti bennem, hogy jó lehet, de a magyarázatokat (vagy egyéb körítést körülötte) direkt nem olvastam el, mert még szeretném megfejteni... :-)
aki kíváncsi, annak pl.:
Aki megnézi, csak annyit írjon, hogy ugye nem az van mellé írva, hogy hibás, hanem a magyarázat?... (Csak azért kérdezem, hogy ne túráztassuk az agyunkat fölöslegesen Süsüvel... :-)
> valahányszor új válasz érkezik, emlékeztet rá, hogy bizonyára gyengeelméjű vagyok
Miért is? Néha az ember a legbonyolultabb problémák megoldására kapásból ráérez, miközben a legegyszerűbb problémák az adott pillanatban kifognak rajta. Sőt… Volt egy vicces történés. Volt egy logikai feladványokból épített játék. Volt az egyik pályán pár feladvány, és egy ismerősöm – hívjuk Aladárnak – elakadt annál, hogy „8 P vagy egy O A-ban”. Rögtön beugrott a megoldás, el is mondtam neki. Ennyire emlékeztem… Később én is eljutottam ugyanehhez a feladathoz, és leblokkoltam egy másik ilyen jellegű rövidítéses feladványnál. Hetekig törtem rajta a fejem. Persze nem reggeltől estig, de néha eszembe jutott. Egy másik ismerősömnek elmesélve ezt – aki ott volt, mikor Aladárnak segítettem – annyit válaszolt, hogy ezt már csak azért is tudnom kell, mert mikor Aladárnak segítettem, erre is 2 másodperc alatt mondtam a megoldást. Nem emlékeztem rá addig, de ahogy ezt kimondta, beugrott az, hogy tényleg tudtam rá a választ és azt is, hogy mi volt a válasz. Fura, nem?
Ha magad is rájöttél a megoldásra – még ha kicsit késve is –, meg úgy általában érdekel az intelligencia, akkor nagy valószínűséggel nem kell érte a szomszédba menned. Az önkritika, amit megfogalmaztál, az megint csak a racionális gondolkodás erősségének a jele lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!