Mi ennek az IQ-tesztből származó feladatnak a megoldása?
H.
Nem tudtam 100%-ban megfejteni a logikáját, de ha azt nézem, hogy hogy változnak az alakzatok egy-egy sorban balról jobbra:
X: utolsó sorban egy X mindig ugyanott van ahol a 2. oszlopban, egy pedig ott, ahol az 1. oszlopban.
Kör és háromszög: a 2. és 3. oszlopban van egy, ami mindig azonos helyen helyezkedik el.
Hogy ez alapján kell-e elindulni azt nem tudom, de csak a H-ra illik ez a megoldás
Oké, megvan. Soronként van egyfajta logika. A sorok egymástól függetlenek.
Minden sorban a következő mátrix a következőképpen alakul ki: Minden szimbólum eggyel jobbra tolódik. A sor végén lévő a következő sor elejére kerül. A jobb alsó sarokban található a bal felső sarokba kerül.
Magyarán:
123
456
789
után:
912
345
678
Plusz még az is történik, hogy az X-ből O, az O-ból , a -ből X lesz.
Hm… Lehagyta a háromszög szimbólumot a GYK.
Szóval az X-ből O, az O-ból háromszög, a háromszögből X lesz.
2xSü
"A sorok egymástól függetlenek."
Egyébként nem, mert a sor utolsó tagját elforgatva megkapjuk a következő sor első tagját. :) De ez a feladat megoldása szempontjából irreleváns.
Szép megoldás!
#7: Minden sorban és oszlopban 1,2,3 teli pötty, és 1,2,2 üres.
Tehát a bal alsó kell.
nekem is lenne még, ha nem bánjátok :)
azt látom, hogy hogyan lesz egyre több a fekete négyzetekből, de a köröknek, pöttyöknek mi a szerepe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!