Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Kennedy teszt megoldása mi...

A Kennedy teszt megoldása mi lenne?

Figyelt kérdés

Régóta próbálom megoldani ezt a feladványt de nem sok sikerrel így itt érdeklődöm íme a feladvány:

Kennedy teszt:

Öt házat ötfajta színnel, ötfajta nemzetiségű emberrel, ötfajta cigarettamárkával, négy itallal és négy állattal kell benépesíteni. A rendelkezésre álló tények:

1. Az angol a piros házban lakik

2. A spanyolnak van egy kutyája

3. A kávét a zöld házban isszák

4. Az ukrán teát iszik

5. A zöld ház rögtön az elefántcsont színű ház jobbján van

6. Az Old-Gold cigarettát kedvelő embereknek csigái vannak

7. Kools márkájú cigarettát a sárga házban szívnak

8. Tejet a középső házban isznak

9. A norvég az első házban lakik

10. A Chesterfield-et kedvelő embernek rókatulajdonos a szomszédja

11. A Kools cigarettamárkát a lótulajdonos szomszédja használja

12. A Lucky-Strike cigarettát kedvelő narancslevet iszik

13. A japán Parliament cigarettát szív

14. A norvég a kék ház mellett lakik

1.ház 2.ház 3.ház 4.ház 5.ház

Szín

Nemzet

Cigaretta

Ital

Állat

Töltse ki a táblázatot.

2011. febr. 13. 23:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nem kennedy, hanem einstein teszt. Nekem nem volt türelmem végig agyalni, szóval nem tudok segíteni, de a google a barátod.
2011. febr. 14. 01:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jó a megoldásom, mert több helyen csak feltételeztem, de szerintem:

1. Tudod, hogy az első házban a norvég lakik, a második ház kék színű, a harmadikban pedig tejet isznak.

2. A házak lehetséges színei: sárga, piros, zöld, elefántcsont, kék. Kérdés, milyen színű az első ház. Mivel mellette kék ház van, zért se zöld, se elefántcsont színű nem lehet. Nem lehet piros sem, mert abban nem a norvég lakik. Nem lehet kék, mert az a szomszéd. Marad a sárga. A sárga házban Kools-t szívnak, és ebből tudod azt is, hogy a második házban lovat tartanak. Eddig biztos. Inen feltételeztem.

3. Kék ház: ihatnak benne teát és narancslevet. Kávét nem, mert akkor zöld lenne a ház és tejet sem, mert az a harmadik házban van. Lakhat benne ukrán és japán. Angol nem, mert ő a piros házban lakik és spanyol sem, mert ő kutyát tart, nem lovat. A norvég az első házban lakik. Cigi lehet Chesterfield, Parliament vagy Lucky strike.

Nos én tippeltem. Legyen az ukrán a kék házban. Ez esetben teát iszik.

A maradék három ház közül vagy a harmadik, vagy az ötödik az angolé. Tegyük fel, hogy övé a harmadik. Akkor az a ház a piros, a negyedik az elefántcsont színű és az ötödik a zöld. Az ötödik házban kávét isznak, így a narancslé a negyedik házra marad, aki ezek szerint Lucky strikeot szív. Ezért nem lehet az első házban. Mivel a japánról tudjuk, hogy Parliamentet szív, ezért ő nem lakhat a negyedik házban, így övé az ötödik. Ezek szerint a spanyol a negyedik hzban lakik, és ide tartozik a kutya is. Az Old-gold így a harmadik házra marad, ahol csigát tartanak. Az utolsó információ a róka, aki tudjuk, hogy a Chesterfield cigi melletti házban van, azaz vagy az elsőben, vagy a harmadikban. De a harmadikban az angol tart csigát, azért kizárásos alapon a nrovég tartja az első házban.

Nekem ez jött ki. Azt nem tudom, hogy ez az egyetlen megoldás-e, de így minden állítás stimmel.

Én amúgy az Einstein tesztet úgy ismertem, hogy minden féle információból öt van megadva, szóval az állatból és az italból is.

2011. febr. 14. 02:40
 3/3 anonim válasza:

Érdekes,én meglepődtem magamon h megoldottam,1 óra alatt,közben a tv-be is bele-bele néztem.Nem volt olyan nehéz.Fizikus apukámtól gyorsabban megcsináltam.El is tettem a papírt,de gőzöm nincs így fejből h mi a végeredmény.

27N

2011. okt. 4. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!