Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik erősebb quasar vs...

Melyik erősebb quasar vs pulsar? (Ezt kb úgy vegyétek, hogy mind a kettő álltalános, általános Quasar és Pulsar) És van olyan, hogy erősebb Pulsar a Quazar-nál vagy olyan Quasar amelyk erősebb a Pulsarnal?

Figyelt kérdés

#tudomány #quasar vs pulsar
2018. jan. 3. 19:34
 1/8 Mojjo ***** válasza:
100%

Magyarul kvazár és pulzár, nem quasar, meg pulsar. Random keverni a Hungarian meg angol szavakat szerintem ain't cool, de hát te know, bár rather hülyén néz ki...

Nem tudom, melyik az erősebb, ritkán szakndereznek. De ha arra gondolsz, hogy melyik bocsát ki időegység alatt több energiát, akkor a kvazárok. Mindig.

2018. jan. 3. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Melyik gyümölcsebb: a körte, vagy az alma?
2018. jan. 3. 19:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Szóval vehetem ezeket a válaszokat úgy, hogy a kettő egyenlő ? Csak mint irta az első komentelő a kvázár több energiát bocsájt ki.
2018. jan. 3. 21:17
 4/8 Mojjo ***** válasza:
100%
Nem, nagyon nem egyenlő a kettő. A pulzárok neutroncsillagok, a kvazárok pedig aktív galaxismagok.
2018. jan. 3. 22:27
 5/8 EagleHUN ***** válasza:

A Kvazár ahogy írták is komplett aktív galaxismag jó nagy fekete lyukkal a közepén, ez bocsátja ki a legtöbb energiát, ha erősebb alatt ezt érted.

A neutroncsillag (pulzár) már sokadik ebben a sorban.

Kapásból megelőzi a magnetár ami egy fitatal és még elfajult neutroncsillag változat.

A magnetárt meg biztosan megelőzik a Quarkcsillag-ok.

Stb...stb...

2018. jan. 4. 02:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Az erőszintet akkor mondom, hogyan is kéne elképzelni

Teszem azt melyik 2 ( Kzavar vagy a Pulsar ) képes nagyobb pusztitást okozni ?

2018. jan. 4. 14:20
 7/8 Mojjo ***** válasza:
100%
Pusztítást? Szerintem te kevered ezeket az égitesteket Chuck Norris-al. Nem tudom, hogy csillagászati viszonylatban mit kellene pusztításnak nevezni, de szerintem az első hozzászólásban már választ kaptál a lényegre: egy kvazár időegység alatt _sokkal_ több energiát sugároz ki, mint egy pulzár.
2018. jan. 4. 14:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mármint hol? A kiskertedben? Vagy egy galaxisban? Mennyi idő alatt? Egy év alatt? Egymilliárd év alatt? Vagy százmilliárd év alatt? És minek minősül az, ha két galaxis ütközésekor több csillag keletkezik, mint amennyi kihuny vagy megszűnik működni? Az pozitívba is emelheti a pusztítás mértékét (vagy negatívba, érted), vagy csak nulláig mehet fel?

Nem igazán lehet értelmezni ezt az erősebb, pusztítóbb, satöbbi jelzőket ilyen objektumokra. Kábé mintha azt szeretnéd megtudakolni, hogy melyik a gonoszabb, pusztítóbb, az asztal vagy a szék.

Mindenesetre a kvazárok többnyire nagyságrendekkel nagyobb tömegűek, mint a pulzárok, tekintve, hogy a pulzárok kihunyt óriáscsillagok, a kvazárok meg egy egész galaxisnyi óriáscsillagot tartanak "fogva" a gravitációjuk által. Viszont nagyságrendekkel ritkábban is találkoznak hasonló tömegű objektumokkal, mint ők maguk.

2018. jan. 4. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!