Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Időutazás? - rosszul van...

Időutazás? - rosszul van kitalálva a filmekben, mert a ez a való életben sem működhet, nem?

Figyelt kérdés
Egy egész érdekes dolog jutott eszembe, miközben néztem időutazós filmeket/sorozatokat - Legends Of Tomorrow, Flash (mondjuk ebben csak előfordul, vissza a jövőbe 1,2,3 stb:. - s ugye volt benne olyan, hogy visszamentek az időben, s megváltoztatták azt. De szerintem ez teljesen hülyén van kitalálva, mert ugye ez nem lehetséges. Tegyük fel, (egy nagyon egyszerű példával) én visszamegyek a múltba, hogy megöljem saját magamat. De nem tudom saját magamat megöni, nem? Mivelhogy akkor az Idő törvényei szerint a múltban már megkellett volna ölnöm magamat. Nem? Tehát ez így szerintem nem lehetséges. Ti mit gondoltok?

2017. dec. 4. 18:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kevés filmet néztél. Más filmekben egészen másmilyen időutazás is van. Nézd meg például a 12 majmot vagy a Végső visszaszámlálást! ( [link] , [link] )

Amire te panaszkodsz, az a kauzalitás sértése, ebben a két filmben például ez nem sérül. (Persze ez nem jelenti, hogy az olyan jellegű időutazás, mint ezekben van, lehetséges lenne.)

Vagy ami A majmok bolygójában (1968, [link] ) van, az amúgy lehetséges lenne, ha fel tudnánk annyira gyorsítani egy űrhajót, és megvédeni a benne alvókat a sugárzástól.

Meg úgy is ki lehet magyarázni, hogy valójában egy másik univerzumba mennek át, aminek a története egy jó darabig a miénkkel egyezik, és azt változtatják meg.

De úgy általában: a filmek fő célja a szórakoztatás, semmilyen polgári törvény nem írja elő, hogy ami a filmben történik, arra igazak legyenek a fizika törvényei. Ha téged az ilyen filmek inkább idegesítenek, mint szórakoztatnak, akkor ne nézd őket! (Én általában azt teszem. Például 2000 után készült Majmok bolygója filmeket még nem láttam, és nem is különösebben érdekelnek.)

2017. dec. 4. 18:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! (Egyébként nem idegesítenek, csak mindent túlagyalok (: )
2017. dec. 4. 19:15
 3/13 anonim válasza:
A dragon ball cell sagája nagyon jól elmagyarázza az időutazást.
2017. dec. 4. 19:22
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha saját magad ölöd meg, akkor a jövőben nem születsz meg, így ezt nem tudod megtenni.
2017. dec. 4. 21:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Időgép c. filmet.
2017. dec. 4. 21:46
 6/13 anonim ***** válasza:
2017. dec. 4. 21:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a paradoxonok. Az elméleti fizikusok kedvelt témája. Mivel még nem létezik időutazás, senki nem tudja, hogy mi történne pontosan, de valószínűleg a fizika törvényei kivédenék, hogy pl megöld önmagadat a múltban. Vagy nem tudnád megtenni, vagy nem sikerülne, vagy abban a pillanatban visszakerülnél a jelenbe, vagy ilyesmi. Youtubon elég sok ilyen témájú videó van, érdemes tanulmányozni őket.
2017. dec. 4. 22:14
 8/13 Tom Benko ***** válasza:
@4: Viszont akkor nem tudok visszamenni, úgyhogy vissza fogok tudni menni.
2017. dec. 5. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Az "érdekes dolog, ami eszedbe jutott" egy 1943 óta ismert időparadoxon, nem te találtad fel a spanyolviaszt :D

Amúgy meg attól, hogy valami a való életben nem működhet, miért lenne rosszul kitalálva? A Gyűrűk Ura rosszul van kitalálva? Harry Potter?

Ettől függetlenül az időutazás még létezhet is.

2017. dec. 5. 11:42
 10/13 anonim válasza:
A Harry Potterbe eszméletlen rosszul lett megoldva az időutazás :D
2017. dec. 5. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!