Az időutazás egyenlő a térbeli utazással?
Képzetes, de a mínusz miatt írtam a negatívat.
"Azokat az elméletileg feltételezett részecskéket, melyek a fénysebességnél gyorsabban mozognak, tachionoknak nevezzük. Ha kiszámoljuk a relativisztikus energiájukat, képzetes értéket kapunk.(3.9.1)Ezért a tömegüket definiáljuk képzetesnek, így az energia és a lendület valós szám lesz."
Könyvben így szerepel.
Mivel az időutazás (leszámítva a relativitás idődilatációs jelenségeit) teljesen sci-fi, nincs ma fizikája. Instabil alapokon billegő teóriák vannak csak.
Szerintem a kérdező kérdése a következő irányba hajaz:
Ha képesek lennénk időutazásra, tehát a téridőben elmozdulni, nem csak a térben, akkor kérdéses, hogy létezhetne-e olyan elmozdulás, ami CSAK idő irányú (a rel. elmélet szerint nem).
És ez felveti a problémát: ha én ugrok az időben, mondjuk egy napot, tehát csak az "idő-tengely" mentén, akkor a szobámból az űrben landolok, mert az időben tett lépésem iránya szerint a Föld, a Naprendszer, a Tejútrendszer hozzám képest vagy siet, vagy lemaradt a térben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!