Ezekre mi a válasz? :] (lécci)
A történelemhez kapcsolódó kérdések a 19.század körül.
3. jellemzés+név
Az angol királynő szállodájából irányitotta a kiegyezéshez a politikát-Mária Terézia??(ezt nem tudom,hogy jó-e)
5.Keresztrejtvény
1. Megye irányitója: értelmiség???vagy ispán??(ezt se tudom és nem találtam meg sehol)
2. Birodalmi Gyűlés,felsőháza: Urak háza??? vagy nem tudom:S
igaz vagy hamis?
6. A műtrágya helyett valódi trágyát használtak.
sztem hamis de csak azért,mert trágya század végén jelenik csak meg. de nem tudom biztosan
mien gazdasági fejlődés volt Nagyváradon?(pl.,gépipar,vasipat,könyűipar ilyenekre gondolok)
Melyek volt a 19.sz. utolsó évtizedeinek esményei, melyek élénken foglalkoztaták a lakosságot?
1894 Kossuth halála
1896 Első athéni olimpia
1898 Sissi meggyilkolása
tudtok még?
Köszönöm előre is a segítséget:)
5/1 ispán
6 valódi trágya tehát igaz
most hirtelen ennyi
:)
"3. jellemzés+név
Az angol királynő szállodájából irányította a kiegyezéshez a politikát-Mária Terézia??(ezt nem tudom,hogy jó-e)"
Nem jó. A válasz Deák Ferenc. "Árva gyerekként rajongó szeretettel kötődött testvéreihez. A kötődést erősítette agglegény volta is. Testes, nehézkes fiú és férfi volt. Saját véleménye szerint „a szenvedély nálam az, amit úri társaságban kényelmességnek neveznek, amit a keresztyén anyaszentegyház a hét főbűnök közé sorolt, aminek valóságos magyar neve: restség.” Kitűnt nagy testi erejével: a pozsonyi diétán csak Wesselényi Miklós báró volt erősebb. Kedvenc időtöltése az olvasás, séta, faragás volt. Írása nehézkes, rendetlen volt, amit azonban kivételes emlékezőképessége ellensúlyozott. Jó humorú társalgó, ízes adomáit, történeteik kiválóan adta elő, nevetésre fakasztva hallgatóságát. Maga ritkán nevetett hangosan. Pulszky Ferenc így emlékezett a Deákkal való első találkozásra: „...hidegnek találtam, láttam ugyan, hogy ő az ellenzék feje, de Kölcsey volt annak a szíve.”[2]
Elszakíthatatlan barátság fűzte Vörösmarty Mihályhoz, akit a legnagyobb magyar költőnek tartott. A reformkor több nagy alakjához képest nem volt világlátott ember, de provinciális sem: olvasmányélményei révén ismerkedett meg a tágabb világgal. Latinul és németül tudott." (Wikipédia)
(OFF: Nem az angol királynő szállodájából, hanem az Angol Királynő Szállodából. Nem mindegy, hogy valami valakié, vagy valakiről van elnevezve.)
A vármegye irányítója a főispán volt.
A Birodalmi Gyűlés felsőháza az Urak háza.
Szerintem valódi trágyát használtak. A műtrágyák ebben a korszakban jelentek meg Nyugat-Európában, Magyarországon szerintem csak az arisztokrácia engedhette meg magának a használatukat (csak nekik volt pénzük modernizálásra.). Természetes trágya azóta volt, amióta létezik állattenyésztés, legfeljebb nem használták a mezőgazdaságban.
A 19. század utolsó évtizedeinek fontosabb eseményei:
1882-83: a Tiszaeszlári vérvád
1890: Tisza Kálmán miniszterelnök lemond
1896: a Millenium éve
Pontos évszámot nem tudok, de ekkortájt mondták ki a zsidók teljes egyenjogúságát.
Köszönöm. A Deák Frencesre rájöttem már :DD...ömm..hát nemtudom..mert annak az állításnak hamisnak kell lennie...bemásolom a többit:
3 kakukktojás a mezőgazdaságra:
1. A vetésforgó egyre gyakoribban alkalmazzák-Igaz
2. Nagyüzemi méretbe tenyésztetek nyulat és szárnyast--Igaz
3. Hazánkat a sok és a jó minőségű gyümölcstermelés miatt gyümölcsországnak nevezték-hamis
4. A folyók szabályzása új termelő területekhez jutatott-Igaz
5. Mo.-on 19. század végére épült fel az első konzervgyár-Igaz
6. A műtrágya helyett valódi trágyát használtak Hamis
(trágya század végén jelenik csak meg és kell mgé egy hamis amúgyis:D)
7. Mo. a malom országa lett-Igaz(gabona országa)
8. A futóhomokot palánták felállitásával kötik meg-Hamis(akácfákkal kötötték meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!