Ha egy válasz 64%-ban hasznos, és egy zöld pacsi után 72% lett, akkor hány zöld és hány piros pacsija van eddig?
Na jó, talán rosszul fogalmaztam... :|
Ez a válasz 76%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
NEM a 87%-ra gondolok, hanem a 76%-ra. Ez csak erre az egy válaszra adott értékelésekből áll össze.
Hello, én így próbálkoznék a megoldással:
A GYK.hu gyűjti, hogy valakinek egy válaszra hány db zöld, szürke és piros kezet kapott. A zöld értéke 1, szürkéé 0,5 pirosé 0. A válasz %-a megegyezik az értékelések számtani közepének 100-szorosával.
Tehát ha valaki kapott 3 zöld, 4 szürke és 1 piros kezet, akkor annak a százaléka az alábbi:
1 + 1 + 1 + 0,5 + 0,5 + 0,5 + 0,5 + 0
------------------------------------- * 100 = 62,5
8
A kérdésedre a válasz az, hogy fel kell írni egy egyenletet:
V: értékelés, pl zöld kéz (1) vagy piros (0)
(nem tudjuk, hogy hány értékelés volt eddig)
V1 + V2 + ... + Vn
------------------ * 100 = 64 % (ez az alapállapot)
n
V1 + V2 + ... + Vn + 1
---------------------- * 100 = 72 % (ez a plusz 1 zöld)
n+1
Nem tudjuk, hogy milyen kezek voltak korábban, és a kezek számát sem tudjuk. Szóval ezek nélkül nem lehet megállapítani, hogy hány piros és hány zöld keze volt eredetileg.
Remélem segítettem :)
Franc... elcsúszott a képlet... átok a gyakorikérdések portálmotorjára!
Itt van rendesen. Persze ez csak az én hipotézisem, hogy hogy működik...
Ez alapos válasz volt, köszönöm!
Meg voltam róla győződve, hogy megoldható a feladat. Kicsit még rágódok azon amit írtál, de amúgy értem.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!