Az alumínium vezetékezést mikor tiltották be?
Azer hasznalnak rezet mer biztonsagosabb. Az aluminium oxidalodik es szetrohad egy ido utan a falban, eletveszelyes lessz. Tuzet okozhat ha felmelegszik vagy zarlatot csinalhat ha kozel van. A mindennapi nagy fogyasztok mint sutok, mikrok, szaritogepek, olyat csinalnak mintha 10 milis csovon nyomnal at 100 liter vizet percenkent. A cso nem birja es szetnyomja a viznyomas. Ugyanugy a aluminium drottal is. Tul sok vatt meg amper es felmelegszik es szet eg vagy tuzet csinal elolvad a szigetelese, zarlatot okoz, azert kell nagyob meret, de mivel az ellenallasa alacsonyabb mint a reznek igy vastagabb kell belole ami mar nem fer el a falba meg a tv be meg a radioba se mer kicsik es a drot vastag. A vasalo is kicsi neki mog a laptop is. Igy aztan rezet hasznalnak hogy biztonsagosabb legyen.
A masik ok hogy magyaorszagon nem adnak aramot a hazakba. Mig amerikaba 150 amper a minimum ami egy uj hazba bemegy magyarorszagon szaros 16 meg 25 meg 32 amper ami nem eleg a rezso meg a vasalo egyutt mukodesere. Ezert eletveszelyes is mert le eg konnyen mivel folyamatosan tul van terhelve. Magyarorszagon nem adnak aramot mer nincs. Szegeny orszag aram csak lampanak van meg tv-nek. masnak nem akarjak adni. Azer hasznalnak meg aluminium drotot.
Baromira? :) Én ezt vállalom. :) Sosem érdekelt a biológia. Olvastam egyszer egy viccet, továbbadtam, különösebb tanulmányok nélkül. Biológiától függetlenül az internet tanúsága szerint a bolygón többen is értik, mire akar kilyukadni az esetleírás:
De ha neked ez győzelem (a fogalmazásodból és abból a tényből, hogy mangánban és ide is megírtad, ítélve az),
igen, megfogtál! :)
Kedves jani273
de mivel az ellenallasa alacsonyabb mint a reznek
Az Al ellenállása magasabb mint a réznek,éppen ezért melegszik.A legalacsonyabb ellenállású vezető melegszik a legkevésbé ez mind fizikából mind szerelésből ogyanúgy általános,alap műveltség mint az anyanyelved ismerete
#27, hát #26 pont azt írta a középcsapolt kifejezéssel. A középvezető a nulla.
Más. Kaptam egy magánt, hogy ez a 16 mm2 biztosan csak elírás. Nem hiszek a magánban, általában olvasás nélkül kitörlöm azokat, de ezt véletlenül megnéztem. Erősen valószínűtlen feltételezés. :) De mivel csak a fele tény van birtokomban, majd akkor tudok érdemben válaszolni, ha bemegyek egyszer a Szabványügyi Testület olvasótermébe.
Szerintem ezt gondold át újra. A nulla 120 V-on? Mihez képest? :) Ha a tekercsnek egyik vége sincs földelve, akkor pont a közepe van a nullapotenciálon.
Tán ez segít:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!