Az alumínium oxid, kaolin por, talkum dielektrikumok? Olyat keresnék ami NEM vezető, semennyire.
Olyan anyag nincs, ami soha nem vezet: átütési feszültség van.
Meg persze előfordulhat olyan is, hogy mire vezet, addigra már nem szilárd, szétesik az egész.
Mekkora feszültséget, milyen távolságról akarsz elszigetelni?
Végtelen ellenállás és átütési szilárdság nincs, de végtelen feszültség se, úgyhogy nincs is szükség végtelen ellenállású szigetelésre.
Awi hegesztés során a wolfrám és a hegesztendő fém között keletkező ív -től 10 mm-re lévő fém "leszeparálása" a cél.
Tudom, hogy ezt teljes mértékben megoldani nem lehet de ha egy nem vezető és hőálló plasztikus anyag állna a rendelkezésre, és vékony fém esetén egy bizonyos mértékű felületi védelmet el lehet érni és nekem már az is jó.
Szilikon alapú tömítő ragasztó.
200C fokik hőálló. Kötés után szigetel.
Csak azt nem tudom mennyire nehéz leszedni ha már nem kell.
Erre léteznek kifejezetten hegesztéshez gyártott kerámia lapok, amivel a varratanyagtól, ívtől is lehet védeni a fémet.
Persze elsősorban fontos lenne a védendő fémet elszigetelni a hegesztőgép földjétől. Ha az megvan, már az ív sem szívesen kirándul oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!