Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Továbbtanulás. Véleményeteket...

Varga Szandra kérdése:

Továbbtanulás. Véleményeteket szeretném kérni. Melyik sulit válasszam? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kérlek olvasd végig,köszi.

8.-os vagyok,és itt a továbbtanulás. Szabolcs megyei vagyok,de annak is a nagyon keleti részén,szóval Mátészalkán,és Nyiregyen gondolkoztam. Nyiregyházán a Zrínyibe szeretnék legelső sorba menni,kolisnak,tudom ide felvételizni kell. De ha esetleg oda nem vennének fel,akkor Szalkára szeretnék menni valamelyik suliba,de nem az Eszébe. Tudnátok valamit ajánlani,vagy ezeknek a környékén valami jó sulit ahová nem kell felvételizni? Amúgy 4,5 vagy attol jobb átlagom van. Megköszönném a segítségeteket.

2017. okt. 10. 20:44
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Ez attól függ, hogy reál vagy inkább humán beállítottságú vagy, és hogy gimnáziumba szeretnél menni, vagy akár szakma is szóba jöhet, és abból is ugye milyen.

4,5-ös átlaggal, ha nem szúrod el nagyon a felvételit (ami mindenkinek benne van a pakliban), akkor bárhova felvesznek.

Én a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumba járok, és azt nagyon tudom ajánlani, bár inkább reál suli.

Ha inkább humán vagy, akkor a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is nagyon jó, a Zrínyi Ilona Gimnázium vagy még a Vasvári Pál Gimnázium. (Az erősségük is ebben a sorrendben alakul.)

Igaz Nagykállót nem említetted,de ott is van egy elég jó gimnázium, a Korányi Frigyes, és oda nem kell felvételi, ezzel az átlaggal pedig simán bent vagy!

A mátészalkai iskolákat nem ismerem, mivel nyiregyi vagyok.

Ha kérdésed van, vagy esetleg szeretnéd, hogy meséljek (a Kölcseybe és a Vasváriba is járnak nagyon közeli barátaim, szóval arra is van egy kis rálátásom), akkor írj privátban és szivesen válaszolok!

2017. okt. 12. 16:02
 2/4 anonim válasza:
100%

Krúdyban nem tanítják meg a gyerekeknek, hogy a nyíregyházi az nem naggyal írandó?

Szerintem egy 8.-os nem tudja eldönteni, hogy humán dolgok, vagy reál tárgyak érdeklik inkább. Teljesen mindegy, mit tanulsz, ha egyetemre akarsz menni, úgyse ad sok alapot se a Zrínyi, se a Krúdy, se egyéb gimnázium sem. Teljesen átértékelik az addig tanultakat. Én nem ajánlom se a Zrínyit, se a Krúdyt, de a Kölcseyt se; megy a hihi-hehe órán, aztán a többségük olyan ostoba, hogy én szégyellem magam. Legtöbbje felsőoktatásban sem bírta tovább 1-2 évnél. Mert ugye itt a sznob gyerekek arra vannak nevelve, hogy jogot, vagy valamilyen orvostudományt hallgassanak majd gimi után. A tanárok simogatják a gyerek fejét, hogy igen, ügyes vagy. Bár lehet, ez már az oktatás hibája.

Vasvári a megoldás. Mátészalkát hagynám, már csak azért is, mert az egy főre jutó cigány meghaladja az 5-öt egy négyzetméteren. Nyíregyháza meg azért csak a megyeszékhely, gyere ide. Én már végeztem a középiskolával régebben, bölcsész vagyok, de a Vasvári eszméletlenül jó most. Ha benned van a kihívás, haladó angolra, vagy németre mész. Hidd el, egy olyan szakember, aki perfektül beszél 2-3 nyelven, kincset ér. Nem feltétlenül muszáj humán beállítottságúnak lenni ahhoz, hogy nyelvet tanulj; biológia Bsc diploma se ér semmit se, ha nem tudsz megszólalni egy nyelven se. Azt se mondom, hogy rögtön anglisztika, vagy germanisztika irányba menj, de, ha én a helyedben lennék, most fektetném le a legjobb alapokat a nyelvfejlesztésre.

2017. okt. 12. 23:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mind a kettőt jól átfontolom. :) A második kommentelőnek írom, hogy valamilyen nyelvet szeretnék tanulni.:D
2017. okt. 14. 19:43
 4/4 anonim válasza:

Előző válaszolót nagyon tisztelem, hogy leírta a véleményét. Ezt már nagyon régóta ki akartam magamból adni, de nem mertem. :) Jelentkezz nyugodtan a Vasváriba, nem fogod megbánni! Az induló osztályok sokfélék, szerintem könnyen megtalálhatod mi érdekel. Egyedül a tesi tagozatot nem ajánlom, bunkók, beképzeltek, nem tanulnak, rontják az iskola színvonalát mindt tanulás, mind közösség értelmében, sem a diákok sem a tanárok nem szeretik őket.

Van ez a városi legenda általában a sznobok körében, hogy ide ne jelentkezzetek, mert túl sok a tesi, meg amúgyis csak 3-as, 4-es tanulók járnak ide. Úgy fel tudom magam húzni, ha ezt hallom! :D

1. Nem, egyáltalán nincs több és keményebb tesink, mint a krúdysnak vagy a bánkisnak. A tesi tagozatosnak viszont igen. De csak nekik. És egyébként 3-ra kötelező bejárni!

2. Az én osztályom tele van kitűnő diákokkal. Sokan hajtanak orvosira, mérnökire, pedagógusnak is készülnek, de van akit a jog érdekelne. Nem értem a problémát.

A tanárainkról az a véleményem, hogy nagyon jó szakemberek, van akikre teljességgel felnézek. Persze van 1-2 hülye meg kiégett de ez mindenhol így van.

Válaszd bátran a Vasvárit. Rengeteg jó érv szól mellette. Várunk szerettel.

2017. okt. 15. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!