Egyenletes feladat, a megoldasom miert nem jo?
Feladat:
X+3=2x-5
Igy csinaltam:
X+3=2x-5 /-x
3 =3x-5 /+5
8 =3x /:3
8/3 =x
Es ami a megoldas:
Ugyanez, csak elobb az 5-t adja hozza, es utana veszi el az x-t.
Es 8 jon ki. Nem ertem miert. A sorren mindegy, nem?
Két dolog egyenlő, azaz a kétkarú mérleg (libikóka) két oldalán lévő dolog azonos, csak ismeretlen, akkor ha az egyik oldalról leveszel egy mennyiséget, elbillen a mérleg, ezért a másik oldaláról is le kell venni, hogy visszaálljon.
Két dolog egyenlő, egyikből kivonsz egy pozitív számot, az kisebb lesz a másiknál. Ha azt még hozzá is adod a másik oldalhoz, sokkal nagyobb mértékben növeled az eltérést.
Ahhoz, hogy megmaradjon az egyensúly, az egyenlőség, ahhoz amit az egyik oldalról elveszel, a másik oldalról is el kell venni. Mindkét oldalon ugyan azokat a műveleteket hajtod végre (feltéve, hogy a művelet egy kölcsönösen egyértelmű ráképezés), akkor marad meg az egyenlőség.
Fú, de hülyeséget írtam. Tényleg le kellett pontozni kérdés és megjegyzések nélkül.
(Női nemű elsőrangú ősödet szaporítsad!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!