Mi erre a magyarázat?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
ennél a kérdésnél a négyes és a hatos válasz az enyém. valakinél van ilyen hasonló dolog? :D
"nem hiszem, hogy arról van szó, hogy nem dolgoztatom eleget az agyamat"
Itt nem arra gondoltam, hogy agyilag lustulsz, hanem hogy az agyad, amikor mondjuk éppen nem használod ki erősen a sakkhoz, hanem úgymond alapjáraton elpöfög, akkor kevesli a melót.
A szinesztézia ugrott be nekem is, mint idevágó dolog. :)
De amúgy ilyen ártatlan mentális szokása sok embernek van.
Mondok egyet: én hosszú elképzelt beszélgetéseket, nyilvános beszédeket folytatok le magamban. Vagy filmet "forgatok", látva magam előtt az egyes képkockákat végig kidolgozom a részleteket. Ez értelmetlennek tűnhet, de gondolj csak bele, hogy a fő napi tevékenységem a fordítás és a hosszú levelek fogalmazása, a hobbim meg a rajz és a GYIKen és más fórumokon kommentelés, ja és a családommal kommunikálás.
Ami a fejemben történik, az végül is csak "edzés", ami javítja a vizuális és verbális gondolkodást és az egyes helyzetekre reagálást. Biztos vagyok benne, ha valaki, mondjuk, védőügyvéd, akkor lefuttatja a fejében tucatszor is, hogy milyen helyzetek adódhatnak majd a per során és hogyan fog reagálni. A festő álmában is biztosan a különböző fényekkel és árnyalatokkal birkózik.
Szerintem nálad is ez inkább valamilyen verbális-matematikai képesség kultiválása. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!