Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez hogy lehet? Igazi vagy...

Ez hogy lehet? Igazi vagy csak trükk?

Figyelt kérdés
[link]
2010. máj. 21. 21:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem nem az egész valós. A 6mp-nél a nő nem sétált volna olyan sehogyan a rezgő hídon.
2010. máj. 21. 21:45
 2/25 anonim ***** válasza:
70%
Hat ez erdekes. Mashol nem lattal rola cikket esetleg. Lehet, hogy ott megmagyarazzak. Amugy nem tunik kamunak...
2010. máj. 21. 21:46
 3/25 anonim ***** válasza:
84%
Ez teljesen igaz, azt hiszem az USA-ban is volt egyszer ilyen, és akkor össze is dőlt a híd. Röviden annyi a lényege, hogy a híd saját rezgési frekvenciáját megzavarja a szél frekvenciája, így egyre jobban beleng az egész. De nagyon ritka az ilyen.
2010. máj. 21. 21:50
 4/25 anonim ***** válasza:
78%

Ez igazi,és úgy fog járni előbb-utóbb mint az USA beli néhai Tacoma híd.(Tacoma Bridge)

A rossz tervezés az oka hogy a szél így "hullámoztatja".

2010. máj. 21. 21:51
 5/25 anonim ***** válasza:
53%
Igaz. Valamiért megváltozott a híd rezonanciája és a legapróbb szelet is felfogja. Így járt már egy híd, össze is omlott.
2010. máj. 21. 21:52
 6/25 anonim ***** válasza:
36%
híd oldalán a 15-16. másodpercnél a vízszintes tartógerendát figyeld, ha másból nem abból tuti látod, hogy kamu
2010. máj. 21. 21:54
 7/25 anonim ***** válasza:
78%

Egy hely van a videón, aminél kicsit furán mozog a híd, de egyébként nem hiszem, hogy kamu.

Nem az első eset, hogy egy híd hullámozni kezd (ld.: Tacoma híd, stb.) nem véletlen, hogy hídon tilos katonáknak egyszerre menetelni, mert ha az a híd saját rezgése, akkor "könnyen" elkezdhet hullámozni.

Ettől függetlenül a videó, mint mondtam nekem néhol fura, dehát ez biztos csak az én csalóka szemem. :)

Egyébként:

[link] állítólag független hírügynökség.. nekik talán lehet hinni

2010. máj. 21. 21:55
 8/25 anonim ***** válasza:
40%
Leehetséges az ehhez hasonló hullámzás, de ez a videó nyílvánvalóan kamu. Ez leginkább a 00:15 és 00:19 között látszik, meg persze a nő sétáján.
2010. máj. 21. 21:59
 9/25 anonim ***** válasza:
70%
21:55: és a madzarik "felfedezése" óta szkeptikus vagyok az ilyen hírekkel kapcsolatban, ráadásul RTL Klub nem éppen megbízható. Nézd meg, a Tacoma híd mennyire máshogy hullámzik: http://www.youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw&feature=fvst
2010. máj. 21. 22:03
 10/25 anonim ***** válasza:
65%
Én hiszek nektek, én is hallottam, hogy van ilyen, de ez a videó nekem nagyon photoshoposnak tűnik...
2010. máj. 21. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!