Szerintetek ez gyémánt, amit találtam? (kép)
Pár évvel ezelőtt találtam ezt a kis kövecskét és szeretném megtudni, hogy milyen anyagból van, mivel nagyon kemény!!!
Csináltam már vele mindent...
Pl.: Beszorítottam a fogóba és rászorítottam, amennyire csak tudtam, kalapáccsal ütöttem (erősen) és semmi, ismétlem SEMMI nem történt !!!
Egy karc nincs rajta, plusz még az üveget is megkarcolja simán.
Szerintetek érdemes lenne bevinni egy ékszerészhez megnézetni ?!
/-----Képek-----/
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
Pohár vízben a gyémánt hamar elsüllyed mert nagy a sűrűsége.
Ha rálehelsz a pára szempillantás alatt eltűnik róla, ha hamis akkor csak több mp.
Ha felmelegíted öngyújtóval vagy bármivel 1 percig és hideg vízbe dobod, a gyémánt nem fog megrepedni, semmit nem csinál.
Igen, vidd be egy hozzáértőhöz.
"Ha felmelegíted öngyújtóval "
Azt inkább ne szénből van, így el is tud égni.
Egyébként abból hogy az üveget karcolja valószínű hogy gyémántról van szó.
Kalapáccsal nem volt jó ötlet ütögetni, mert a megfelelő hasadási irányokban szét tud törni a gyémánt is, de attól még gyémánt, csak úgy kevesebbet érne.
Vidd be egy ékszerészhez.
Sikerült eltörni... a csücskére tettem egy kis csípőfogót és letört
A törött kövön kipróbáltam a felmelegítős tesztet is...
30 másodpercet öngyujtóval melegítettem és beledobtam egy pohár hidegvízbe. Teljesen megrepedezett belülről.
8-asnak vizont nem feltétlenül van igaza.
A "peruzzi cut" nevű kialakításnál vannak ilyen éles sarkúra csiszolt gyémántok is mint amit a kérdező osztott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!