Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a neve a forgó alaktrészek...

Mi a neve a forgó alaktrészek nélküli gőzmotor tipusnak?

Figyelt kérdés
Kb. 1 éve olvastam róla,Arra emlékszem,hogy egy cső alakú volt az ábrája és abban volt mégegy cső valahogy elredezve és talán csatlakozott hozzá egy kompresszor és a teljes moptor a víz alatt volt felülről kapta a meleget valahogy és hajók üzemeltetésére szerették volna használni és méretéhez képest elég nagy volt a teljesítménye.Valami olyan címe volt a róla szóló írásnak ,hogy a "gőzgép új életre kel" vagy feltámad vagy hasonló ennyire emlékszek.Tudom zagyváltam elég sokat de leírtam minden ami eszembe jutott róla mert sehogy sem találom.
2010. máj. 16. 18:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Stirling-motor? [link]

Ezt használják bizonyos napkollektorokhoz is, csak iszonyú drága.

2010. máj. 16. 23:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem striling azt ismerem.ÉS rosszul írtam a kérdést nem forgó hanem mozgó alkatrész sincs benne egyártalán gyakorlatilag 2 darab cső egymásba hegeszve.És ha jól emlékszem egy 30-40 centi hosszú darab 30 lóerő körül teljesített.
2010. máj. 17. 08:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom. De ha megtalálod, írj már ide légy szíves, engem is érdekel.
2010. máj. 17. 10:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Keresem ezerrel már vagy 70 féle képp próbáltam a googleban de semmi pedig nem képzelődtem.Valószinű csak 1 helyen írtak róla és onnét pedig törölték a cikket.De a wikipedia sem okosított fel,szóval már fogalmam sincs hol keressem.

Megpróbálom lerajzolni amire emlékszem hátha arról beugrik valakinek valami.

2010. máj. 19. 16:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Eddig csekély angol tudásom miatt eszembe sem jutott angol nyelven keresni.De most,hogy kicsit megerőltettem magam meglett elsőre.

Róla lenne szó :

[link]

Ha keresné valaki nekem new stem engine cimszóra adta ki a google.

2010. máj. 19. 16:32
 6/6 A kérdező kommentje:

ebbe is érdemes beleolvasni

[link]

Itt leírják.hogy egy 20 centi hosszú példány 22 kilowattot tud leadni vagyis 30 lóerőt fogyasztást sajna nem írnak.

2010. máj. 19. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!