Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen fobianak hivjak a...

Milyen fobianak hivjak a vitatol valo felelmet?

Figyelt kérdés

2017. máj. 18. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hello, én most így hirtelenjében ezt találtam:

A Konfrontációs félelemről-Az egyik legerőteljesebb félelem a konfrontációtól való félelem. Ennek gyökere abban rejlik, hogy kisgyerekkorunkban megtanultuk, hogy akkor szeretnek és fogadnak el minket a szüleink, ha mindent az ő elvárásaiknak megfelelően teszünk. Ezzel együtt az is megtapasztaltuk, hogy amikor kiálltunk önmagunkért és érvényesítettük az érdekeinket, akkor általában valamilyen rossz hatás ért bennünket. Ez aztán rögzült bennünk és minden későbbi élethelyzetben, amikor önmagunkért kellene síkraszállni, akkor előkerül a jól ismert belső érzés, mi lesz a büntetésem… nyilvánvalóan valami rossz fog történni tartja a tudatalatti gúzsban a cselekedeteinket, így hát csöndben maradunk és megtesszük azt amit ugyan nem akarunk, de hát fő a harmónia. Minél többször tettünk így az életünkben annál inkább belénk ivódott ez a fajta viselkedésmód, mint lehetséges reakció és annál nehezebbnek találhatjuk önmagunk felvállalását és a többnyire ezzel járó konfrontációt. forrás: [link]

Amúgy én nem értek hozzá.

2017. máj. 18. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Nekem mindegy csak ne vesszünk össze ezen!
2017. máj. 18. 19:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Írásban is nehezen érvelsz valami mellet amit jól ismersz, vagy csak szóban?

Nekem pl szociális fóbiám van és nem érzem jól magam főleg idegen társaságban, ahol rögtönözni kell. Sokszor elszorul a torkom amikor beszélni kell ilyen helyzetben idegenek elptt, de ha valamit jól ismerek, akkor ha nem állítnak meg, nagyon jól legyőzöm a közben érzett feszültségrt, ami közben a jól ismert témáról beszélek, csak ne szakítsanak meg, mert ha másra kell figyelnem, akkor elvörösödök és úgy érzem elszorul a torkom. Ilyen nincs nálad?

Itt a neten viszont túlságosan is jól meg tudom védeni az álláspontomat. Lassan írok, többször vissza olvasom és vissza törlök részeket és újra fogalmazom és a vége jó lesz általában.

2017. máj. 19. 03:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy atment a kerdes mindenkinek. Szoval nem az ervelessel van gondom, sot ertelmes beszelgetes kereten belul nagyon is helyt allok, hanem egyszeruen magatol a vitatol irtozom. Nem tomegtol es nem konfruntaciotol tartozkodok (habar lehet van benne valami), hanem egyszeruen ha valaki elkezd velem vitazni, ha jogosan ha nem, a beszelgetes mikor meghaladja azt a hangnemet ami turheto meg szamomra, kesz vege, erzem hogy kifutok a vilagbol es nem csak ha velem. Peldaul ha ket emberke elkezd korulottem vitazni , en mar ott se vagyok. Amugy meg egyszeruen csak a szot kerestem ha van ilyesmire egy szakszeru kifejezes. Kezelem siman es nem is biztos fobia, csak kivancsi voltam ha fajulna mi lenne a szo ra. Amugy koszonom a valaszokat :D
2017. máj. 19. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A valódi vita nem úgy működik, ahogy a plebs egymásnak ugrik minden baromságért... A rendes vita lényege, hogy elmondják a felek egymásnak azt, amit igazságként látnak, különösen azokat a tényeket, amiket saját ügyük szempontjából közlésre érdemesként ítélnek meg, de nagyon van helye előzékenységnek, így nyilván az eltérő érdekeltségű (nem feltétlenül szembenálló) fél számára hasznos információkat is adnak, sok esetben nem is szűkmarkúan. Rendszerint egy jó vita annál eredményesebb, minél együttműködőbben áll hozzá mindkét fél.

Amiről te beszélsz, az a legnagyobb jóindulattal is a vitatkozás fogalmát meríti ki, nettó balhé. Jó szóval agyaskodás, f***méregetés. Nem félni szoktunk tőle, hanem inkább hányni. Őszinte alaplelkületű ember pedig ténylegesen menekül tőle. Soha ne tekints szép és hasznos tendenciákat fóbiának szerintem!

2017. máj. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!