Stephen Hawking szerint csak idő kérdése, és halhatatlanok leszünk lehetséges szerintetek?
"Wadmalac -álmodik, ha össze-vissza evett vacsorára, akkor wadakat- de az is a tudatodban van - csak a racionális (ok-okozati tényeket feltáró) tudatrész pihen."
Na ezért nem félek elaludni, mert ÉN nem sorolom ezt a kis halálhoz.
De (és ez már hülye ezo-szubjektív) nem tudom, rajtam kívül hányan estek át már altatásos műtéten, én kétszer is, és én úgy érzem, mintha az életem "előtte" és "utána" szakasza valahogy nagyon elkülönülne.
Tudom, hogy közben sem voltam agyhalott, de az altatás alatt NEM alvás-állapot áll fenn, ez egy vegetatív szint, a tudat (bizarr kivételektől eltekintve) ilyenkor nem alapjáraton van, hanem kikapcsol.
Jó, nem érdemes ebbe belemerülni, ez számomra is csak egy hülye spontán szubjektív érzés.
De elgondolkodtam, hogy én már valaki új vagyok-e, hogy a testem régi lakója az altatással elhunyt-e.
Én kösz, jól vagyok, de az a régi valaki konyec vagy én vagyok?
A kérdés NEM tisztán filozófiai, csak sajnos filozófiainál jobb válasz nincs rá. Legalábbis nekem nincs.
Nagyon tul van ertekelve. Es nagyon sok mindent amit kijelent nem ugy van ... tobb fizikus mar bebizonyitotta.
Valamivel mindig elo kell allnia hogy mediaba maradjon . Kicsit mar nevetseges..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!