A kvantum-internet fizikai kapcsolat nélkül elméletben lehetséges?
Könyvet írok és érdekelne, megvalósítható-e az ötletem, vagy ha nem, létezik-e bármilyen más elméleti módszer, amivel kivitelezhető lehetne?
Az alap elgondolásom abból jött, hogyha kvantum-összefonódással képesek vagyunk információ küldésére két foton között, akkor ha valahogy megoldható lenne, hogy "tároljuk" a fotont, nem lenne szükség kommunikációs csatornára ahhoz, hogy információt cseréljenek.
Olvasgattam a témával kapcsolatban, viszont mivel nem vagyok fizikus, így jó lenne, ha valaki, aki ért is hozzá, megerősítene a dologban, vagy előállna egy olyan elmélettel, amivel megoldható lehet az ötletem.
"Könyvet írok" ... " ha valaki, aki ért is hozzá, megerősítene a dologban, vagy előállna egy olyan elmélettel, amivel megoldható lehet az ötletem."
.
Tehát könyvet írsz olyasmiről, amihez nem értesz, ezért várod hozzáértő elméleteit, amit aztán lenyúlsz?
.
Aki nem tudja, tanítja...!
Sajnos a kvantum összefonódás nem használható fel információküldésre, így ez, ebben a formában biztosan bukó.
@1: nyílván regényt ír, nem szakirodalmat...
A legjobb, ha megmaradsz annál, hogy drótnélküli kvantumkapcsolt internet.
Amint megpróbálnál mélyebben belemerülni a hogyanokba, menthetetlenül cáfolható zöldségek születnének.
Jelen tudásunk szerint az azonnali (fénysebességnél gyorsabb" adatátvitel így sem lehetséges.
A kauzalitás a világegyetem alaptörvényének tűnik.
Aztán fene tudja.
De innentől minden csak fantáziálgatás.
Ja... Ott a KFKI az Istenhegyi úton Budán... Ja...
Nagy elborult koponyák gyűjtőhelye....
Jobb, ha nem tudod... :-D
Visszatérve: pár éve a anasa kiírt egy pályázatot a fénysebességnél gyorsabb kommunikáció elméleti és gyakorlati megvalósítására .... Kv 1 M $ volt a reward... Emlékeim szerint a marsi projektükhöz kellett,h a róver irányítása lehetőleg real time szerű legyen....
Ha jól emlékszem volt nyertes....
"Emlékeim szerint a marsi projektükhöz kellett,h a róver irányítása lehetőleg real time szerű legyen....
Ha jól emlékszem volt nyertes...."
Volt?
Akkor szerencsétlen Curiosity miért malmozik annyit két mocorgás közt?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!