Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan ma is élő ember aki...

Van olyan ma is élő ember aki harcolt régen az 1848/49-es szabadságharcban?

Figyelt kérdés
Az interneten olvastam hogy a ma élő legidősebb ember is elmúlt 300 éves szóval lehetséges.

2017. márc. 15. 17:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ezt nem is én mondtam, hanem Kossuth Laja.
2017. márc. 16. 05:44
 12/13 Wadmalac ***** válasza:

Hát ennél még Wolverine is taknyosabb, pedig őt is csak kitalálták.

Az ismert életkor-rekorderek 120 év körül vannak, persze lehet ennél idősebb nem hitelesen regisztrált is, de elég irreális a sok-sok hiteles maximum mellé feltételezni egy azt több mint kétszeresen meghaladót (akkor miért nem volt a regisztráltak közt legalább egy-két 150-200 éves is, szóval reális szórás?).

Nem tudom, milyen oldalról származik az a 300 éves infó, olvastam egy állítólag 240 feletti kort megért emberről a századelőről, de a leghalványabb mértékben sem hiteles az adat, ott sem, ennél idősebbet meg csak a Biblia emleget, ami meg ugyebár nem éppen hiteles tudományos adatforrás.

2017. márc. 16. 09:15
 13/13 anonim ***** válasza:

300 éves? az semmi! Ott az ábrahám tata, ő 900-at is megért. Csak jól kell megválasztani a mértékegységet!!!

Egyébként a mai genetikai ismeretek alapján úgy 140-180 évre teszik a megélhető maximális időt az itt megszokott mértékegységben mérve. Ezt az úgynevezett biológiai óra (kromoszómatöredezés) határozza meg.

2017. márc. 17. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!