Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Más is gondolt már erre?

Más is gondolt már erre?

Figyelt kérdés
Folyton az jut eszembe, hogy az űrről azt állítják, hogy végtelen. De mégis hogy lehetne az? Egyszerűen nem lehet végtelen. Ha tényleg végtelen, akkor meddig utazhatnál benne? Amíg meg nem halsz és még azon felül is? :)
2017. márc. 15. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
A nincs illetve a végtelen t az ember nem tudja elképzelni és értelmezni se. Ezek szavak, van kb ra elképzelésed, de az is messze áll a valóságtól. Mert pl legyen mondjuk az űr 13milliárd fényévnyi. De utána mi van? Semmi? Az miaz? Hogy néz ki, miben van? Az is van valamiben... De az a valami hol van? Vagy végtelenül nagyon nagyon nagy? Az meddig tarthat? Az hol lehet? Szal igazi valós képed erről sohasem lesz!
2017. márc. 15. 09:36
 2/14 kiitos ***** válasza:
Az ür végtelen nagy , de a másik irányban is ugyanez a probléma. miből vannak az atomokat alkotó részecskék? Ott meg a végtelenül kicsi a kérdés.Bármilyen kicsi valamit felfedezhetünk , az is csak van valamiből.
2017. márc. 15. 09:45
 3/14 anonim ***** válasza:
41%
Ennyire primitíven azért nem kellene... (Persze ha óvodás vagy, az más!)
2017. márc. 15. 09:54
 4/14 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, kérdező, hogy a mindennapi gondolkodásodtól távol álló dolgokat nem tudod elképzelni. De attól még ezek léteznek.

Konkrétan a BELÁTHATÓ űr mérete egy 96 milliárd fényév átmérőjű gömb. Ez iszonyúan nagy - DE ezen kívül is ugyanaz az űr van. Nem tudjuk, hogy mekkora... lehet akár végtelen is.

NEM mondhatsz olyanokat, hogy "egyszerűen nem lehet...", mert semmi alapod nincs rá.

2017. márc. 15. 09:55
 5/14 anonim ***** válasza:
68%
Szóval a legnagyobb létező távolság az a te várható életkorod szorozva a menetsebességeddel, napi nyolc óra gyaloglást feltételezve? Ugye ennyire együgyű még te sem vagy?
2017. márc. 15. 10:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ugye most nem akarsz óvodás vitába bonyolódni?

Ugye nem képzeled azt, hogy okosabb vagy, mint a Föld összes tudósa együtt, aki ezzel foglalkozik? Ráadásul ők ezzel foglalkoznak már fiatal koruktól, te meg most szaladtál bele a problémába.

Kérlek, szálljál kicsit magadba és gondolkozz el ezen.

2017. márc. 15. 10:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos más is gondolt már erre, én például igen. Olyan 12-14 éves korom körül nagyon sokat gondolkoztam a tér és az idő végtelenségén, hogy ez mégis hogyan lehet, mert mindennek valamikor, valahol vége kell hogy legyen, ezt tapasztaltam, de aztán meg azon gondolkoztam, hogy ha valaminek vége van, akkor ott kezdődik valami más. Ugyan így a kezdet, valami elkezdődik, de előtte más volt, és annak előtte is...

Néhány évig még agyaltam, aztán be kellett látnom, hogy vannak dolgok, amik meghaladják az én felfogóképességemet, és túlmegy minden tapasztalatomon. Elfogadtam a tényt, még ha ésszel felérni nem is tudom, hogy tér és az idő végtelen.

2017. márc. 15. 12:18
 8/14 dq ***** válasza:

"Ha tényleg végtelen, akkor meddig utazhatnál benne? Amíg meg nem halsz és még azon felül is? :)"

A zűr nem lehet végtelen, mert meghalnál ha utaznál.

Még soha nem gondoltam ilyenre.

2017. márc. 15. 12:54
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Kezdj el futni egy focipálya körül, és közben gondolkodj el a kérdéseden.

Mire a futópálya végére érsz, megleled a megoldást! :D

2017. márc. 15. 12:59
 10/14 Wadmalac ***** válasza:
82%

Hát a meghalás sokkal rövidebb távon sikerülne. Még fénysebességgel is.

Nézz utána a fényév távolság (nem idő!) mértékegység értelmének, olvass utána, miért a fénysebesség a túlléphetetlen határsebesség, aztán amikor ezt megemésztetted, gondolj bele, hogy csillagászatilag egy ezer fényévre lévő objektum még közelinek számít.

Na mondjuk fél fénysebességgel odáig repülve az úton minimum huszonötször halhatnál meg, ha a rajtnál születsz.

2017. márc. 16. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!