A függöny meggyulladhat a lámpától?
Anyám azt mondja, a függöny meggyullad a lámpától (ledes) ha közvetlen mellette van... Szerintem ez egy jó nagy hülyeség.
Nem tudtam más témába tenni, ha rossz helyen van, bocs.
Ha nem ér hozzá, akkor nehezen gyullad meg, pláne ledestől. Szerintem még egy hagyományos lámpától sem. Ha hozzáér, akkor az már más.
De ettől függetlenül ha közelről meleg a lámpa, akkor tönkretehet egy függönyt, pl. besötétül, megereszkedik (ha pl. műszálas), stb. Bár ez is inkább a hagyományos izzókra volt jellemző.
Jó lenne tudni, milyen ledes lámpáról van szó.
Vannak nagy teljesítményű ledes lámpák, ahol a led méretes hűtőbordákat kap a hő elvezetésére. De éppen azért, mert minimum ez a hűtőbordás burkolat elfedi bármi éghetőtől, nem tűzveszélyes.
Azért az ilyen led refiknél illik elkerülni, hogy bármi hozzáérjen a hűtőbordákhoz, azok felmelegedhetnek 100 fok körülre, ahol pl. egy műszálas anyag már meglágyulhat és károsodhat.
Az ilyen általános asztali ledes lámpák, a ledes "villanykörték" hőfejlődése minimális,max kézmelegek lesznek. Veszélytelen.
Köszönöm a válaszokat!
3 wattos ártalmatlan asztali lámpa.
230V-50Hz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!