Meggyulladhat-e az ember gyomrában a pálinka, ha sokat iszik belőle?
Vagy más tömény ital? Többször hallottam ilyenről.
Égés aligha lehet, mert a gyomorban nincs elég levegő, oxigén. Vagy mégis?
kopolyke trollkánk újabb nagyszerű, ámde értelmetlen kérdése, ahol unatkozó trollként - szokásához híven - megint csak kötözködni akar majd a válaszírókkal.
Ízelítő az eddigi "munkásságából":
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..
"Égés aligha lehet, mert a gyomorban nincs elég levegő, oxigén. Vagy mégis?"
Meg gyújtóforrás sem.
Meg nagyon kevés szeszesital van, amit mondjuk 30-35 fokon legalább felületi párolgás révén be tudsz gyújtani, ehhez az átlagos 35-45 fokos alkoholok alkalmatlanok.
Plusz a gyomorba jutva tovább hígulnak.
Ez még a spontán égésre is sántító okkeresés (utalnék a feljebbi linkre).
A "tűznyelők" 80-90 fokos alkohollal látványoskodnak, azt meginni már gumikötél nélküli bunjee-jumping.
(utóirat: ez tényleg köpölyke? Mert akkor kár volt írnom...)
Bocs:
"amit mondjuk 30-35 fokon legalább felületi párolgás révén be tudsz gyújtani"
Ez Celsius fok volt
"ehhez az átlagos 35-45 fokos alkoholok alkalmatlanok."
Ez meg alkoholfok.
Csak gondoltam félreérthető.
NEM az egész TEST égéséről van szó, hanem csak a gyomráról.
Többször hallottam olyanról, hogy úgy halt meg, hogy meggyulladt a gyomrában a pálinka, szesz.
Lehetséges-e, hogy tüzet fog, visszaég a lehellete, ha dohányzik is piálás közben?
Vagy miért mondják, ha nincs semmi alapja?
" visszaég a lehellete, ha dohányzik is piálás közben?"
Igen, ilyen létezik. Kizárólag nők képesek rá, és házisárkánynak hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!