Miért van az hogy az ember jobban, és hamarabb megérez 2 korsó sört, mint 1 deci páleszt?
Figyelt kérdés
Persze tekintsük ehhez a sört 5%-osnak, és a pálinkát 50 fokosnak (vagyis, hogy az összehasonlításban szereplő italok egyenlő alkoholtartalmúak legyenek). Ezt nem csak én tapasztaltam, másoktól is hallottam, hogy így vannak vele. (Ráadásul a pálinkát egyszerre húzza le az ember, míg a sört kortyolgatjuk)2014. nov. 20. 16:56
1/4 anonim válasza:
Az nálam is igaz hogy előbb üt a sör. Ez szerintem a szénsav miatt van. Az is előfordul hogy jobban üt a sör, de az nálam csak azért van mert a pálinkát csak jól lakva iszom mert szétmarja a gyomrom ha nem, a sört meg sokszor éhgyomorra vagy majdnem éhgyomorra iszom hogy legyen többnek hely :D Pálinka éhgyomorra sokkal jobban üt, de azt nem javaslom mert szerintem könnyen kimarhatja a gyomrot.
2/4 intrepid válasza:
Én meg éppen azért nem szeretem a páleszt, mert nekem abból kevés is megárt, a sört meg szinte vedelhetem, max többet járok a mosdóba.
3/4 anonim válasza:
szénsavtól van,ahogy gondolod."felkavarja" a dolgokat a gyomrodban,így nagyobb felületen,gyorsabban tud felszívódni az alkohol.
többek közt ezért üt be egyetlen sör mondjuk fél liter vodka után.
4/4 anonim válasza:
Nálam is így van ez, érdekes dolog, párszor gondolkoztam már rajta én is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!