Számít a radiátor előtti függöny a szoba felmelegedésénél?
A koleszban a 90-es években, nagyon rossz szigetelése Volt az ablakainknak, és a fütést Sem vitték túlzásba.
A zsobatársam kitalálta, hogy esténként a függönyt az ablakpárkányra benyomkodjuk, így a felfeléáramló meleglevegö nem mögé megy, hanem a szoba felé cirkulál.
Igencsak érezhetö Volt a különbség. Ha vastag a függöny, akkor a függöny és az ablak közti levegöréteg is funkcionálhat valamilyen szinten szigetelörétegként, ami érezhetö, bár szerintem megtakarításban jelentékltelen.
Ha tudod, tedd a radiátor mögé a függönyt, nem feltétlenül kell elvágni!
Úgy is hatásos, a különbség érezhető!
.
Nem a paplan meleg, hanem hőszigetelő lévén nem engedi elszökni a test melegét.
A függöny = vékonyabb paplan.
Igaza van a férjednek. De amúgy nem muszáj szétvágni a jó függönyt. Ha felkötöd egy madzaggal pl. az ablak kilincshez, az is tökéletes.
Vagy ha van ablakpárkányotok belűlről, akkor arra rá kell hajtani, lényeg, hogy a radiátort ne szigetelje le.
Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Őszintén szólva nem erre számítottam, mert azért ezek a függönyök olyan lengék (organza vagy voile vagy mifene anyagból), hogy egy nagyobb puki meglibbenti őket. Tehát szó sincs paplanszerű, nehéz, vaskos anyagokról.
Ennek ellenére is úgy gondoljátok, hogy türjem fel a radiátor előtt??
Köszönöm az ötleteket. :)
Talán csak annyi a megjegyzés, hogy ezek a képeken mind sötétítő függönyök. Nekem azzal semmi bajom, oldalt van, rövid, nem sok vizet zavar. A hosszú voile függönyt akarja likvidáltatni velem a férjem, ami olyan, mint a lehelet, de mégsem látnak be az ablakon. Ha elkötöm, leveszem, stb. nyitott könyv leszünk az utcában. :D
Talán még a feltekerem átmenetileg fűtés idényben variációt tudom elképzelni, de annak sem örülök, mert hónapokig nézegethetem a barna fémradiátort... :(
Ha lenge, igazából akkor nem ilyen dramatikus a helyzet, de biztos érezni, mert a levegö cirkuláció útjába áll.
De próbáljátok ki hogy jobb lesz-e a höérzet ugyanolyan beállításnál ha be van türve a függöny, vagy nincs változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!