A szénmonoxid (CO) az a szervezetben szén-dioxiddá (CO2) - vé alakúl, vagy szénmonoxidként is távozik?
A kísérletet már sokan elvégezték, béke poraikra!!!!
Aki könyvből tanulta, annyit tud, hogy mérgező gáz, ha még ráérsz kerüld el!
Azt is lehetett olvasni, hogy 605°C-nál robban!!!!!
Mivel én 2-es tanuló voltam, ha véletlenül nem buktam meg, arra véletlenül emlékeztem, hogy HIDROGÉNNEL elégethető, a robbanási hőfokon kis mennyiségben, GYORS-ÉGÉSSEL!!!!! Ezt a KEVERÉKET, úgy hívják:VÁROSIGÁZ!!!
Mivel a BUTA ember akar a legokosabb lenni, építkeztem és elhatároztam,
szénnel fogok fűteni, csak nem úgy mint más!!!! Sokan meghaltak azóta, de egyet én is tudtam, begyújtáskor ha nem gyulladt meg a tűz, gyorsan kellett újra gyújtani, de tuti, hogy kivág és ha kicsit is kések, abban a hónapban már borotválkozni nem kell, ha megúszom!!!!
Hogyan készült a városi gáz? Vízgőzt nyomtak át az izzó szénen, a COH biztonságos gáz volt!!!!! Sort kerítettem a kísérletre, tudtomon kívül!!
A szenet hó alól raktam, válogatás nélkül, így víz is került a kazánba,
fával begyújtás után, szekunder levegővel élesztgettem a tüzet, majd leszűkítettem, a primer huzat zárva volt, (persze nem tökéletesen!)
A szén tetején KÉK lángnyelvek jelentek meg, ég a gázkeverék!!!
Már csak arra a szerény tudásra volt szükség, ha több oxigént adok, jobban
ég a tűz, szekunder huzatot viszont csökkentsem, mert akkor a láng K É K
lett, TISZTA ÉGÉS!!!!!! A két huzatszabályozóval beállítottam a hőfokot, amit 48 órán át tartott!!!!! Hogy mások miért robbannak fel, csak
gyanítom: Ők elvállalták a KISZ-titkárságot, őket 1,9-ről felfelé kerekítették, ötösre!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!