Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy 1 üveg sörből eltávolítsam a CO2-t úgy, hogy az alkoholtartalom/íz magmaradjon?
Figyelt kérdés
2017. febr. 11. 07:38
3/7 anonim válasza:
Hat az ize az nagyon nem lesz ugyanaz szendioxid nelkul. A keveressel-razassal eleg gyorsan el lehet tuntetni az oldott gaztÉ ki kell onteni egy lapos talba (minel habosabbra), es valtogatva keverni es allni hagyni, amig a hab lemegy. Utana mar csak vissza kell tolteni az uvegbe vagy korsoba/poharba onteni.
Hidd el nekem, kifejezetten undorito allaga es ize lesz gaz nelkul...
4/7 anonim válasza:
Megoldható, ahogy fentebb írták. Az alkoholtartama megmarad, de az íze az borzalmas lesz. Ha nem szereted a szénsavas italokat, inkább igyál bort, de a sör nem lesz finom szénsav nélkül.
5/7 A kérdező kommentje:
kösz az eddigi infókat. igazából nekem nincs gondom a sörrel, de egy házi sör-szódásító rendszeren gondolkozok. (már van ilyen a soda-stream-nél). Ehhez gyűjtök ötletet.
2017. febr. 12. 17:31
6/7 A kérdező kommentje:
bocs, most jöttem rá, hogy van vákuumkamránk, abba belenyomom a folyadékot.
2017. febr. 14. 20:49
7/7 A kérdező kommentje:
na kiszedtük vákuumkamrában, de kúrrva nehéz volt, habosodott, mint a géczi. Emiatt a sör térfogatánál 3-4x nagyobb konténer javallott, mert különben a hab felkúszik vákuumozás közben, és kiömlik a cucc. Kb fél óra alatt szivattyúztuk ki a 2 liter sörből a CO2-t. Közben figyelni kellett, nehogy túlmenjen a hab.
2017. febr. 23. 23:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!