Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A 101-es IQ 15 éves lánynak...

A 101-es IQ 15 éves lánynak alacsony? Növekedhet még?

Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 18:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: tudomásom szerint összesen két-három normálisan standardizált teszt van az interneten, az általad kitöltött ezek közül az egyik. Szóval az eredmény nagyjából pontos, az IQ-d valahol 100 és 105 között lehet.

Ez enyhén átlagon felüli teljesítmény, teljesen normális, nincs miért szégyenkezned. Az IQ teszteket úgy hozzák létre, hogy pontosan '100' legyen az átlag, aminél az emberek 50%-a jobb és 50%-a rosszabb eredményt ér el. Ezt persze befolyásolhatja sok tényező, pl. fáradtság vagy betegség.

"Agytornával", tehát sok olvasással, (igényes) zenehallgatással, rejtvényfejtéssel stb. nagyjából 5-10 pontot javíthatsz az eredményeden, kb. 5 pontot ettől függetlenül is változhat az IQ-d. De ha nem változik, az sem baj.

19:04 és 21:06 voltam.

2010. máj. 8. 22:28
 22/23 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam hogy növekedhet még mert valószínűtlennek tartottam hogy egy tizenévesnek meg egy felnőttnek ugyanakkora az IQ-ja, dehát úgylátszik tévedtem.

Köszi a válaszokat:)

2010. máj. 9. 18:48
 23/23 anonim ***** válasza:
Én még anyám unszolására mentem el régebben 1x-2x IQ tesztre, amit szakértők állítottak össze, stb... tehát nem ilyen netes szar. Mindig 135 körül jött ki. Lehet, hogy újra be kéne neveznem egy ilyenre, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit ittam el ebből...
2010. máj. 9. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!