A wikipédia szerint a bután gáz -60 C°-on már belobban. Akkor az öngyújtó miért szikrázik?
Szerintem ez az adat téves. Inkább +60 C° amit én eltudok képzelni, de nem vagyok szakértő.
Kép: [link]
Szerintem kevered a lobbanáspontot az öngyulladási hőmérséklettel.
"A lobbanáspont az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyen egy illékony folyadék gőze a levegővel meggyújtható elegyet hoz létre."
Amire te gondolsz az ez lenne:
"The autoignition temperature or kindling point of a substance is the lowest temperature at which it spontaneously ignites in normal atmosphere without an external source of ignition, such as a flame or spark."
"A lobbanáspont az a legalacsonyabb hőmérséklet, amelyen egy illékony folyadék gőze a levegővel meggyújtható elegyet hoz létre"
Csak rá kellett volna kattintanod a megkérdőjelezett információra es látod, hogy ez nem automatikusan okoz gyulladást, hanem innentől alkot a levegővel gyűjtható elegyet.
Másrészt pedig, ha az öngyújtó tartalya vízzel lenne tele, akkor is szikrát a mer az a kova, vagy elektromos gyujto szerkezet miatt szikrazik, nem függ a tartály tartalmától.
Igen, jogos. Elnéztem.
Bocsánat.
T < Lobbanáspont: Nem tudod meggyújtani
Lobbanáspont < T < Öngyulladási hőmérséklet : Csak külső gyújtással tudod meggyújtani, pl. szikrával.
Öngyulladási hőmérséklet < T: Magától meggyullad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!