Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit értünk szökési sebesség...

Mit értünk szökési sebesség alatt? Hogy neveznénk másképp? (Lebutítva)

Figyelt kérdés
2017. jan. 25. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Olyan gyors, hogy le sem esik.

Ez elég buta?

2017. jan. 25. 21:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Igazából csak egy tök egyszerű választ szerettem volna, ezért írtam így. :D

2017. jan. 25. 22:31
 3/7 dq ***** válasza:

[link]

Második kozmikus sebesség.

2017. jan. 26. 01:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy anyagtömörülés (normális nevén többnyire égitest) gravitációval rendelkezik, mivel tömege van. A szökési sebesség azt a sebességet jelenti, amellyel ha ezen égitest felszínén sugárirányban rendelkezik egy tárgy, akkor végérvényesen el tudja hagyni annak gravitációs vonzását minden további erőbefektetés nélkül.

Égitest alatt általában csillagokat, bolygókat, holdakat, aszteroidákat értenek, de akár egy hidrogénatomra nézve is meg lehetne határozni a szökési sebességet - ha lenne jól behatárolható felszíne. Ugyanakkor a szökési sebesség értelmezhető a Tejútrendszerre (mint galaxisra) is, habár annak sincs egzakt felszíne. Ezért használtam a mondanivalóm legelején az "anyagtömörülés" kifejezést.

2017. jan. 26. 02:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Minden világos, köszönöm szépen mindenkinek! :)
2017. jan. 30. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdem én, vajon szökési sebesség lenne az, ha létrán, vagy lépcsőn, esetleg liften hagynám el a föld vonzáskörét, persze ez lehet ostoba kérdés
2017. febr. 2. 21:01
 7/7 dq ***** válasza:
100%

Nem, a szökési sebesség arra az esetre vonatozik hogy felgyorsulsz annyira, utána pedig már nem hajtod magad.

Ha létrán mész, akkor végig hajtod magad. Mint ahogy egy rakéta meghajtású gép is ki tud szállni nagyon lassan is az ûrbe, nem csak szökési sebességrõl indulva.

2017. febr. 2. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!